Ülkemiz pomza rezervleri açısından önemli bir potansiyele sahip olan ve  Ülkemizde en çok talep gören pomzası Nevşehir Bölgesinin beyaz renkli pomzasıdır.Bu bağlamda Gerek yurt içinde gerekse Uluslar arası Yapı Fuarlarına katılarak  Bims ve Ponza taşı ile ürünlerinin tanıtımında büyük emek veren Blok Bims Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaş, FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında Bu çok özel Madenimizin İlimiz Nevşehir ve Ülkemiz adına en iyi şekilde tanıtarak bir  katma değer sağlaması bizim ve tüm Bimsciler için çok önemli bir konu dedi.

 

Ertaş, Bu bağlamda Bims ve Ponza taşı konusunda verdiğimiz büyük uğraşıların ve emeklerin heba olmaması adına geldiğimiz şu nokta oldukça sevindirici bir tablo oluşturmuştur diyebiliriz.Fakat hala hazırda kat etmemiz gereken daha çok yol var buda göz ardı edilmemeli dedi.

 

Blok Bims Yönetim Kurulu Başkanı Ertaş,ilimiz Nevşehir de Bims ve ponza işi ile uğraşan çok sayıda değerli meslektaşlarımız firmalar yer almaktadır.Yine Bu firmalarda çok sayıda işçi çalışıyor olmasıyla ve  istihdam sağlanması da  bu konunun önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

 Bims Sektörünün Dünya ve Türkiye’deki Yeri

Bims sektörü ülkemizde özellikle son yıllarda büyük yol kat ederek Türkiye’mizin 4 bir tarafında aranan ve kullanılan bir Marka olmuştur. Yine son yıllarda Yurt dışında gelişmiş bir çok ülkelerinde yaptıkları bilimsel araştırmalar ve AR-GE sonuçları neticesinde Yapılarda aranan bir marka olarak BİMS kullandıklarını görüyoruz. Yurt içi ve yurt dışı talepler de açıkça gösteriyor ki Bu değerli Bims ve Ponza madeni Yapılar için büyük avantajlar sağlarken kulanım sahaları da gittikçe artmaktadır.

 

Dün olduğu gibi bugünde Büyük bir lobi faaliyetiyle sektörümüzün önünü kesmek isteyenlere karşı bizde Nevşehirli Bimsciler olarak gerekli birlikteliği sağlayarak dik duruş sergilememiz isabetli olur diye düşünüyorum. Çünkü bu ülke bizim. Öz kaynaklarımıza sahip çıkıp bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Sadece gereksiz bir ampulü söndürmek enerji tasarrufu için yeterli değildir. Binalarımızın ısı izolasyonundan elde edeceği enerji tasarrufu 6 milyar dolardan fazladır. Gerekli teknik standartlar altında üretilen yapı blokları kullanıldığı zaman bu tasarruf sağlanabilmektedir. Akademisyenlerimizin yaptığı araştırmalarla bu sonuçlar ispat edilmiştir. Bu sebeple sahip olduğumuz öz kaynakları kullanarak üretim yapmak ve mamul madde üreterek marka haline getirmek, yurtdışına hammadde değil mamul madde ihracatı yapmak ve ülke ekonomisine döviz getirmek hedefimiz olmalıdır dedi.