Nevşehir ve Türkiye genelinde bayiliklileri ve ziraat mühendisleri olan Timac Agro, patates üreticisi gübre tüketicileri ile UçhisarTaşkonaklar Butik hotelde düzenlediği yemekli toplantıda  bir  bir araya geldi.

Timac Agro Avrasya firması Uçhisar Taşkonaklar Butik hotelde bir toplantı düzenleyerek ilimiz patates üreticilerini biraraya getirerek, patateste gübreleme ve çözüm önerileri konulu bir sunum gerçekleştirdi. Eurocereal MPPA Duo, Eurotim, Timazot gibi katı ve Yapraktan uygulanan biyostimulantları konularında bilgiler verdi .

Firmanın Güney Doğu Avrupa İş geliştirme uzmanı ALEXANDROS PEHLIVANIDIS, Timac Agro Avrasya Türkiye Satış Müdürü Cihat Işıtan, Timac Agro Avrasya Kayseri Bölge Müdürü İlker Egi, Timac Agro Avrasya Nevşehir ATS (Ziraat Mühendisleri) Ülkü Aslan ve Volkan Düzardıç'ın katıldığı toplantıya İlimiz Patates üreticilerine "Patateste Gübreleme ve Çözüm Önerileri" hakkında bilgi verildi.

Konuşmasına firma hakkında bilgiler vererek başlayan ALEXANDROS PEHLIVANIDIS, Grup Roullier’in 1959’da Fransa’da kurulduğunu, dünya çapında 6500 çalışan ve 40 ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti. Firmanın 2004 yılından itibaren Türkiye’de faaliyet gösterdiğini; Türkiye’de 13 Bölge Müdürü, 80 Bölge Satış Danışmanı, lojistik, finans ve pazarlama ekibi ile beraber yaklaşık 110 kişilik bir aile olduklarını belirti.

Ürünün teknik özelliklerini anlatan PEHLIVANIDIS, gübrenin hem toprakta hem bitkide hem gübrede çalışan bir ürün olduğunu belirterek, “yeni ürün serisi sayesinde; toprak pH’ı ne olursa olsun verilen gübre kayba uğramadan (uçma, yıkanma, bağlanma, çökelme vb.) %100 bitki tarafından alınıyor. Toprakta bulunan besin elementleri bitkiye taşındığından kök gelişimi artıyor ve bitki su ile diğer besin elementlerinden daha iyi faydalandığından üretim sezonu boyunca karşılaşacağı zorlu koşullara karşı daha dayanıklı hale geliyor” dedi. Ayrıca geçtiğimiz yıl patateste MPPA serisi ile taban gübrelemesini yapan üreticilerimiz çıkıştan olgunlaşmaya kadar bitkilerindeki sağlıklı gelişimi gözlemiş ve hasatta da Timac Agro Avrasya ürünleri uygulanan parsellerde dekar başına 400-500 kilogram kadar verim artışları yakalamışlardır. Yeni teknolojimiz olan MPPA DUO ile bu farklarında üzerine çıkarak üreticilerimiz 2016-2017 patates sezonunda bereketli bir hasat gerçekleştireceklerdir. MPPA DUO ile çiftçilerimiz sezona 1-0 önde başlayacaktır diye ekledi. Aynı zamanda Üst gübre olarak Seactiv teknolojisi içeren Starter'in, patateste kök ve yumru gelişimini sağlayan ve yumru sayısında kalibrasyonu oldukça yüksek yumrularda ciddi verim artışı sağladığı anlatıldı.

Son olarak soruları yanıtlayan ALEXANDROS PEHLIVANIDIS, bölgede yaşanan sorunlardan ve bölge topraklarından bahsetti. Bölge topraklarında ki Ph’ın yüksek olduğunu, kullanılan klasik gübrelerdeki bitki besin elementlerinin toprakta bağlandığını ve bu yüzden bitkinin ihtiyacı olan bitki besin elementlerini alamadığını, bunun neticesinde üreticinin bitkisini tam olarak besleyemediğini ve yeterli miktarda verim alamadığını, Timac Agro Avrasya gübreleri ile verim artışının mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca her çiftçinin muhakkak bir tarım danışmanı ile çalışmasını, Timac Agro Avrasya’nın ürünleri kullanan üreticilere bu danışmanlık hizmetini Türkiye'de her İl'de görev yapan Ziraat Mühendisleri tarafından ücretsiz verdiklerini söyledi.


Toplantı Uçhisar Taşkonaklar Butik Hotel'de verilen akşam yemeği ile Sonlandı.

Doğa Tohumculuk-Mazhar Taşkın
Hakan Gıda-Birol Güney
Özgüngör Tarım-Osman Güngör
Furkan Tohumculuk-Mustafa aktaş, Celal Bostan
Derpat Tohumculuk-Celal Demir
Alper Tohumculuk-Ömer Alper, Doğan Topal
Aktaş Tohumculuk-Mustafa Aktaş
Eseryıl Tohum
Yeşilmeşe Tarım-Veysi Yeşilmeşe
Sürde Tarım-Raşit Ülkü
Gözde Zirai Ürünler-Ali Süt

Gibi ilimizin önde gelen patates üreticileri teknik ekipleri ve ziraat mühendisleri ile toplantıya katılım göstermiştir.