DEVA Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Altuntaş, “Nevşehir’e kadın eli değecek. Nevşehir çok daha güzelleşecek” dedi.

Belediye Başkan Adayı Fatma Altuntaş, yaşadığım şehrin çok uzun yıllardır sorunlarını ben de yaşıyor ve gözlemliyordum. Mevcut siyasi partilerin sorunları çözemeyeceğine ve Nevşehir’e bir kadın eli değmesi gerektiğine inandığım için Nevşehirlilerin de desteğiyle DEVA Partisi’nden aday olmaya karar verdim.

Nevşehir'e kadın eli değmediği sürece şehrimizin sorunlarının çözülmesi mümkün değildir. Ben de Nevşehir Belediye Başkanı seçilmem durumunda Nevşehir için var gücümle çalışacağım. Belediyede liyakata öncelik verip ayrımcılığa son vereceğim. Nevşehir Kapadokya değeri ile dünyanın en güzel illlerinden birisi fakat şimdiye kadar hak ettiği yerlere gelemediğini üzülerek görüyoruz. Bu gidişata dur demek için ve ilimizdeki tüm sorunlarını çözmek için aday oldum. Nevşehir halkından büyük destek görüyorum. Bu da beni çıktığım yolun doğruluğu konusundaki inancımı arttırıyor.

Nevşehir'de bugüne kadar tüm belediye başkanları erkeklerden oluştu ve Nevşehir’in sorunları bugüne kadar hiç çözülemedi. Bu da Nevşehir’in sorunlarını ancak erkek belediye başkanı çözer düşüncesinin ne kadar yanlış olduğunu gösterdi. Tüm bunlar Nevşehir’e kadın eli değmesi zorunluluğunu doğurmuştur. İşte bu yüzden ben de bu göreve talip oldum. Nevşehir’de kadın aday bir dezavantaj değil avantajdır. Çünkü kadınlar daha yaşanabilir bir çevreye karşı çok daha duyarlıdır.

Ve iddilaı konuşuyorum 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak bu seçime kadın eli değecek, göreceksiniz. Kadınların takdiri ve kararı Nevşehir'in kaderini belirleyecek." ifadelerinde bulundu.

Zfatma