15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup  bir avuç vatan haininin gerçekleştirmek istediği darbe kalkışmasına karşı, Ankara’nın Kazan ilçesindeki Akıncılar Üssü’nü korumak amacıyla kalabalık bir vatandaş topluluğu ile giden ancak askerlerin açtığı ateş sonrasında yaralanarak gazi olan Yüksel Serbes, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

Evli ve 1 çocuk babası olan Yüksel Serbest ziyarette yaşadığı olayları Belediye Başkanı Hasan Ünver’e anlattı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe kalkışması sırasında ‘Meydanlara İnin’ çağrısı üzerine, darbe kalkışmasını yapan hainlerin üssü olarak da bilinen Akıncılar Üssü’ne çok sayıda vatandaşla birlikte giderek ,darbecilere karşı dik duruş sergilediklerini belirten Serbest, yaşanan bu olayda askerlerin açtığı ateş sonrasında yaralandığını söyledi.

Kaval kemiğinde şarapnel parçalarının bulunduğunu söyleyen 15 Temmuz gazisi Yüksel Serbest,bu vatan için her zaman göreve hazır olduğunu da ifade etti.
15 Temmuz Gazisi Yüksel Serbes’i bu kahramanlığından dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Ünver, bu milletin göğüslerindeki iman gücünün farkında olamayan hainlerin ,yaptıkları bu kalkışmanın mutlaka cezasını çekeceklerini söyledi. Ünver daha sonra şöyle konuştu: “  Bu kahpeler bu medeniyeti,  bu aziz   milleti yok saydılar, inanamadılar böyle bir şey yaşayacaklarına. Göğüslerinizdeki imanı çözemediler, kendi sahte imanları gibi zannettiler . Darbe kalkışması yapanlar, bizlerin  kaygılarıyla kaygılanmamışlardı, bu ülkenin insanları hangi durumdaydı umurlarında bile değildi. Ama  bu ülkenin insanları,  Sakarya örneğinde olduğu  gibi ayağa kalktığı gibi ayağa kalkmıştır. Ama onlar bunu bile fark edemediler. Bu mücadelemiz kıyamete kadar devam edecek Allah’ın izniyle.  Çocuklarımıza demokrat, müreffeh ,  hür, imanı ile yaşayan bir ülkeyi  kıyamete kadar baki olacak bir ülkeyi miras bırakma mücadelesi veriyoruz Allah’ın izniyle. Rabbim bu ülkenin hain düşmanlarına fırsat vermesin. Bu ülke kahraman evlatlarının varlığı ile ne kadar övünse yeridir. Darbecilerin üssü haline gelen bu yerde, arkadaşlarınız ile yaptığınız bu kutlu hareketten dolayı sizleri tebrik ediyor, bu uğurda şehit olan kardeşlerimize Allah’ dan rahmet, gazilerimize de acil şifalar temenni ediyorum.” diye konuştu.