Devlet Su İşleri Bölge Müdürünün açıklamalarına göre ilimiz genelinde geçtiğimiz yıl Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasındaki kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Öte yandan il merkezi başta olmak üzere özellikle ilçe merkezlerindeki kanalizasyon ve içme suyu yatırımlarının büyük bir bölümünün ise bu yıl tamamlanması hedefleniyor.
Bölge Müdürlüğünün ilimiz genelinde yaptığı yatırımlardan Nevşehir Kanalizasyon şebeke hattı çalışmaları sürüyor, Derinkuyu, Gülşehir ve Kozaklı ilçelerindeki kanalizasyon çalışmalarında da 2016 yılı içerisinde önemli bir mesafe alınması bekleniyor.
Hacıbektaş Kanalizasyon arıtma tesisi konusunda da çalışmalarının sürdüğünü belirten Bölge Müdürü, Ürgüp kanalizasyon çalışmalarında ise % 85 seviyelerine ulaşıldığını açıkladı.
Nevşehir İçme suyu şebekesi hususundaki çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yetkili, Gülşehir, Avanos ve Avanos ilçelerindeki içme suyu projelerinin sürdüğünü, Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük beldesindeki içme suyu projesinin ise ihalesinin yapıldığını ve çalışmaya önümüzdeki günlerde başlanacağı bilgisini verdi.