Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Christian Berger, 11-12 Temmuz Çarşamba ve Perşembe günleri Kayseri ve Nevşehir'i ziyaret edecektir.
Ziyaret programının detayları aşağıdaki gibidir.

12 Temmuz, Çarşamba (Kayseri)
 
11:15     - 11:45 Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı'yı ziyaret
Adres: Serçeönü Mah.Sivas Bulvarı No:1 Kocasinan
                                               
 
12:00     - 12:30 Kayseri Valisi Sayın Mustafa Çelik'I Ziyaret
Adres: Serçeönü Mah. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı No: 15 Kocasinan
 
12:45-13:00   Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ziyaret  
Adres: Kayseri Ticaret Odası  Yeni Pervane Mahallesi, Kocasinan Blv. No:167, Kocasinan/Kayseri
 
 
15:00-16:00 Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi Ziyareti
Adres: Yeni Mahalle Asikveysel Bulvari Erciyes Teknopark Tekno 3 Binasi 2. Kat No: 67 / 28 Melikgazi / Kayseri
 
(Bilgi Notu: AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger kategorisinde en başarılı IPA (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) projelerinden biri seçilen, Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi projesi kapsamında yapımı tamamlanan altyapıyı yerinde görmek ve proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak için Erciyes Teknopark’ı ziyaret ediyor.
IPA kapsamında verilen mali yardımların temel amacı, topluluğun uyum politikasının yönetilmesi ve uygulanmasına hazırlanmalarını teminen aday ve potansiyel aday ülkelere katkı sağlamak, onları üyelikle birlikte devreye girecek yapısal fon uygulamalarına hazırlamak ve dolayısıyla bu ülkelerin Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanmalarında destek sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda, IPA kapsamında aday ülkenin AB'ye üye olma yolundaki ihtiyaç ve önceliklerine hizmet eden projeler desteklenmektedir. Kategorisinde en başarılı IPA I projelerinden biri seçilen, Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi çalışması kapsamında, 10.200m2 kapalı alan ile Türkiye'nin en büyük inkübasyon merkezlerinden Sera Kuluçka Merkezi ve 2.000 m2’lik alan ile Bozok Teknopark’ın yapımı tamamlandı.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger’in ziyaretinde Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi’nin imkanları anlatılıp yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilecek. Yapılan görüşmelerin ardından IPA I projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sera Kuluçka Merkezi ziyaret edilecek.)
 
13 Temmuz, Perşembe (Nevşehir/Avanos)
 
09:00-09:30 Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş'ı ziyaret
Adres: Nevşehir Hükumet Konağı, 350 Evler Mahallesi Yeni Kayseri Cad. No:38-40
                                               
10:00-10:30  Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Hasan Ünver'i ziyaret
Adres: Cami Cedit Mah. Belediye Cad. No : 73 Nevsehir, Merkez
 
10:45-12:00 AB Tarafından Finanse edilen Nevşehir Karasoku Çok Yönlü Destek Merkezi Açılış Töreni
 
(Bilgi Notu: Avrupa Birliği’nin finanse ettiği “Türkiye’deki Uluslararası Koruma Başvurusu Sahipleri için Koruma Mekanizmalarının Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Nevşehir Karasoku Çok Yönlü Destek Merkezi açılıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Christian Berger’in ve Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş’ın katılımıyla gerçekleşecek olan açılış töreninde merkezin faaliyetleri tanıtılacak ve Nevşehir’deki sığınmacılara ve proje kapsamında onlara verilen hizmetlere ilişkin bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirilecek.
Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve bütçesi 7,5 milyon Avro olan “Türkiye’deki Uluslararası Koruma Başvurusu Sahipleri için Koruma Mekanizmalarının Güçlendirilmesi” projesi, 2016 yılı Kasım ayında SGDD-ASAM tarafından uygulanmaya başlanmıştır.
Proje kapsamında Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Konya, Manisa, Mardin, Nevşehir ve Samsun illerindeki çok yönlü destek merkezleri ve Afyon, Aksaray, Bolu, Kayseri, Niğde, Sivas, Trabzon, Uşak ve Yozgat illerindeki saha ofisleriyle toplam 18 ilde mülteci ve sığınmacılara sosyal ve hukuki danışmanlık, psiko-sosyal destek, dil kursları, geçim kaynakları konusunda destek ve sosyal faaliyetler sunulmaktadır. Proje, mülteci ve sığınmacıların hak ve yükümlülüklerine dair farkındalığı artırmayı; koruma mekanizmalarına yönlendirmeleri; yerel koruma mekanizmalarını ve koruma hizmeti veren yerel otoriteleri desteklemeyi ve ev sahibi topluluk ile mülteciler arasındaki toplumsal uyumu artırmayı hedeflemektedir
Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve bütçesi 7,5 milyon Avro olan “Türkiye’deki Uluslararası Koruma Başvurusu Sahipleri için Koruma Mekanizmalarının Güçlendirilmesi” projesi, 2016 yılı Kasım ayında SGDD-ASAM tarafından uygulanmaya başlanmıştır.)
 
 
14:00-15:30 IPARD  Çanak Çömlek Üretim Tesisi                                        
Adres: Yukarı Mah. 123. Sok. No:32 Avanos/NEVŞEHİR