Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda gazi olan Nevşehirli gururumuz Uzman Çavuş Zeki Didinmez, FİB Haber.Com İnternet gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve Genel Koordinatör İbrahim Uysal ile görüştü.

‘’Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir.’’ 

16 Mart 2018 tarihinde TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde terör unsurlarına yönelik başlattığı operasyonda sol ayağını kaybederek gazi olma şerefine ulaşan Nevşehirli Uzman Çavuş Zeki Didinmez'i Nevşehirlilerin Dünyaya açılan penceresi www.fibhaber.com da misafir ettik.

İlk günden bugüne yanlarında yer aldığı için www.fibhaber.com a teşekkür eden Nevşehirli kahramanımız Zeki Didinmez, Gazilik mertebesine ulaşmanın büyük onurunu ve maneviyatını yaşadığını ifade etti. Kahramanımız, Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili Mehmetçik'in anılarını ve psikolojisini anlattı. 

Asker Vurulunca Değil, Unutulunca Ölür...

Yaklaşık bir sene oldu. Geçen yıl 16 Mart'ta bizler oradaydık. Yaşanması gereken ne varsa yaşadık çok şükür. Mehmetçik'in şehit yada gazi olurken ilk olarak aklına ailesinin değil daha çok vatanının geldiğini belirterek, "Bizler orada vatanımızı, sınırlarımızı korumak için silahımızı sıkı tutuyoruz. Benim yanımda kaç tane arkadaşım şehit oldu. Daha toprakları kurumadı. Ruhları şad olsun." dedi. 

Ben vatan uğruna aynı Çanakkale'de olduğu gibi herkesin canını seve seve verdiğini gördüm. Son nefesini verirken de belki ailesi dahi insanın aklına gelmiyor vatan aklına geliyor. Yaşadığımız tüm operasyon ve çatışmalar neticesinde savaşma psikolojisine odaklanıyoruz. Önceliğimiz vatan olduğu için ya gazi ya da şehit olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyorum...

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Nevşehir'e geldiğinde görüştüğünü belirten Didinmez, helikopterden indiğinde benim yanıma gelerek ;"-Gazilik büyük bir şeref evlat, bizim konumumuzdan bile daha değerli... Şehitlik ve gazilik makamlarının her bakımdan yüce olduğuna işaret ederek, "Bizim kültürümüzde savaşa gidenin ardından güzel bir söz kullanılır. Denilir ki, 'iki güzelden biri', yani şehitlik veya gazilikten biri temenni edilir. İşte siz, bu 'iki güzelden biri'ne kavuşmanın şerefine, izzetine ve ikramına nail olmuş nadide insanlarsınız" sözleriyle bana moral verdi. Çok mutlu oldum. Kendisinden Allah razı olsun. Yine bu süreçte partili partisiz bir çok vatandaşımız beni ya bizzat evimize gelerek ziyaret ettiler, yada telefonla aradılar. Bu vesile ile tüm Nevşehir halkına teşekkür ediyorum.

Didinmez: "Askerler vurulunca değil, unutulunca ölür"

Unutulmasın ki hala hazırda ama Ankara'da ama evinde tedavi gören Nevşehirli askerlerimiz var. Şehit ailelerimiz var. Bizler, gaziler yada şehit aileleri unutulunca ölürüz. Benim tek arzum, hiçbir zaman onları unutmayalım. Her şey maddiyat değil. Manevi olarak gelip halimizi hatırımızı sorup, bizlerle sohbet etmelerini istiyoruz. Zira "Askerler vurulunca değil unutulunca ölür"...  " 

Her zaman "Kapım Açık...!"

Geçtiğimiz günlerde evimde beni ziyarete gelen liseli genç öğrenci arkadaşlarımla çok güzel bir sohbet etme şansı yakaladık. Askerlikle ilgili merak ettikleri bir çok konuyu onlara anlattım. Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ,Tek Devlet adına, söz konusu vatan olduğunda gerisinin sadece bir teferruat olduğunu... Bu manada nihayetinde her bir Türk genci potansiyel bir Gazi adayı... Gönül arzu ediyor ki, Eğitim kurumlarında okullları tek tek ziyaret edip o genç kardeşlerime de askerliği, gaziliği tüm yaşadıklarımı anlatabileyim... İnşallah ilerleyen günlerde böyle bir talep olursa ama özel ama devlet okulu hiç fark etmez memnuniyetle giderim. Benden bu konuda istifade edilirse bende mutlu olurum" dedi.

Son olarak, Nevşehir'imiz ve tüm Türkiye'de bulunan bu aziz Türk milleti için canlarını veren şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekânları Cennet olsun, toprakları bol olsun. Yine tüm gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorumCenabı Allah, devletimizi ve milletimizi tüm kötülüklerden korusun. Ülkemize zeval vermesin. Vatan sağolsun" diye konuştu.

Nevşehir ve Tüm Türkiye Seninle Gurur Duyuyor!

’’Bu topraklar aziz şehitlerimizin aziz ruhları tarafından bize emanet edildi. Bu topraklarda yaşamanında bedeli var elbette. Dolayısıyla bu cennet vatanın bedeli şehitlik ve gazilik olmuştur. Şehitlik ve gaziliğin bedeli de ölçülemez. Ancak Cennet'le mükafatlandırılır. İşte Nevşehirli kahramanımız Zeki Didinmez ve diğer tüm kahramanlarımız zaten en büyük mertebeye ulaşmışlardır. Bundan daha büyük bir mertebe olamaz. Anneniz annemiz, babanız babamız kardeşiniz kardeşimizdir. Bu şehir ve bu ülke seninle gurur duyuyor Zeki kardeşim..."

Hakkını Helal Et Kahramanım!

'Gazilerimize sahip çıkmak milli bir görev ve toplumsal borcumuzdur'...Bu topraklar üzerinde attığımız her adımda, aldığımız her nefeste gazilerimizin ve şehitlerimizin hakları vardır. Bu bakımdan, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir görevdir. Bu vesile ile ülkemiz için canını ortaya koyan Nevşehirli Yiğidimiz Kahraman Gazimiz Zeki Didinmez'e, bir hatamız bir eksikliğimiz olmuşsa hakkını helal etmesini rica ediyoruz.

Gazilik Nedir?

Yüce dinimiz İslam, Gazi için şöyle der:  ”Gaza eden kişidir. İlahi Kelimetullah için cihada giden, savaşan, Allah yolunda, Allah rızası için mücadele eden Müslüman askerlerden dönenlere gazi denildiği gibi, Savaşta büyük yararlılıklar gösterenlere de gazi unvanı verilir. İslami sözlüklerde gazilik: ”Savaşa katılan kişi” hakkında kullanılmasına rağmen, savaşa katılan ve sağ olarak dönenler için de kullanılan ulvi bir unvandır. İslamiyet’in dili Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim, müminlere şu buyrukla seslenmiştir:  ”De ki: Bize iki iyilikten, ‘gazilik ve şehitlikten’ başka bir şeyin gelmesini mi bekliyorsunuz?” (et Tevbe, 9/52) Bu ilahi emir asırlar boyunca halk arasında, ”Ya gazi, ya şehit”, ”ölürsem şehit, kalırsam gazi” şeklinde kullanılmıştır.  ‘’MUHARİP GAZİ: Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından harbe fiilen katılanları ifade eder. MALUL GAZİ: Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından; Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarını korumak ve güvenliğini sağlamak görevi ile harpte veya devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı yurtiçi ve yurtdışı mücadelede her çeşit düşman veya terörist silahlarının tesiriyle veya harp bölgesindeki harekât ve hizmetler sırasında, bu harekât ve hizmetlerin sebep ve tesiriyle yaralanarak tedavileri sonucunda sakatlığı rapor ile kesinleşenleri ifade eder. GAZİ, bir Kahramandır.