Oluşturulan komitenin Vali Ceylan ve Belediye Başkanlığı makamını ziyaretleri ile başlayan ve ardından Valilik önünde düzenlenen törenle devam eden Ahilik Haftası kutlama programı 25 Mayıs Çarşamba günü Gülbahçe önündeki ahilik pilavı dağıtımı ile sürdü.
Aynı gün Kapadokya kültür ve sanat merkezinde düzenlenen panelde yaşayan meslekler ele alındı. Ardından Çıraklık Eğitimi alan öğrencilere diplomaları takdim edildi. Hafta dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ahiler fotoğraf sergisi de açıldı.
26 Mayıs Perşembe günü Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanlığı toplantı salonunda AHİKA, KOSGEB ve TKDK tarafından iş güvenliği sunumu gerçekleştirilecek. Saat 14.00’da başlayacak olan toplantıya esnafın ilgi göstermesi bekleniyor.
Aynı gün akşam Saat 20.00’da Kapadokya kültür ve sanat merkezinde Devlet Tiyatroları sanatçılarının sahneleyeceği Misafir isimli tiyatro eseri sahneye konulacak.
27 Mayıs Cuma günü ise Cuma namazından önce ebediyete intikal eden Esnaf ve sanatkarlarımız için mevlidi şerif okutulacak.