9 günlük Ramazan Bayramı tatili tatilcileri yollara dökerken Kapadokya’da turistik tesisler yüzde 70’e varan doluluk oranına ulaştı.
 
Tatilden nasibini alan ilçelerin başında gelen Avanos, akın akın gelen tatilciler nedeniyle kapasitesinin çok üstünde misafir ağırladı.
 
Yoğunluk nedeniyle 100 metrelik yol zaman zaman 15-20 dakikada alınabildi. Taş Köprü yine taşıt trafiğini kaldırmadı ve tıkanıklıkların baş nedeni oldu. Cuma günü ise pazarın da kurulmasıyla trafik arapsaçına döndü.
 
Asma Köprü daha önce olduğu gibi üzerindeki insan kalabalığını kaldırmadı ve zarar gören bölümünün onarılması için bir süre geçişlere kapatıldı. Tamirin ardından yine aynı kalabalığı sırtına aldı.
Dondurmacılar, kafeler ve restoranlar yoğun müşteri trafiği nedeniyle ek personel almak zorunda kaldılar. Diğer zamanlarda pek ilgi görmeyen jet bot ve gondollarda ilgi gören aktivitelerin başında geldi.
 
İşlik başında bulunanlar dışındaki çanakçılar ise gelen ziyaretçileri “ Kuru kalabalık” olarak nitelendirdi.
 
Polis ve zabıta tüm fedakârlıklarıyla düzeni sağlamak için uğraştılarsa da yetersiz sayıları nedeniyle kargaşayı önlemekte zorlandılar.
 
Esnaflar araç trafiği nedeniyle ticaret yapamamaktan şikâyet ederken çözüm olarak böyle günlerde Taş Köprünün trafiğe kapatılması ve insanların çarşıyı yürüyerek gezmesi fikrini her zaman olduğu gibi -dikkate alınmayacağını bile bile- dillendirdi.
 
Avanos fotoğrafçımız Mustafa Taşkın da çektiği fotoğraflarla bayramı ve Avanos’un sorunlarını en iyi şekilde yansıtmaya çalıştı.
 
Avanos bu bayram tartışmasız en kalabalık ilçe, en çok aracın girdiği ilçe, en çok dondurma tüketilen ilçe, en çok çöp bırakılan ilçe, en çok öfff pöööf çekilen ilçe gibi rekorları kırdı ya da kırmaya yakın sayılara ulaştı.

 

 
 

 

Avanos Gazetesi