Avanos AK Parti İlçe Başkanlığı Basın Bildirisi;
25 Mart 2016 tarihinde ‘’ TOKİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ‘’ adı altında  CHP li olan mevcut Avanos Belediye Başkanı bazı açıklamalarda bulunmuştur.
Verdiği bilgiler haksız ve gerçek dışıdır. Başta değerli Avanoslu hem şehirlerimiz olmak üzere, kamuoyunu aydınlatmak ve yapılan açıklamaları yalanlamak amacıyla bu basın bildirisini yayınlıyoruz.  
Öncelikle  05 Haziran 2015 tarihinde tarafımca yapılan açıklamayı hatırlatmak isterim. Bu açıklamamın yazılı çıktısı da elimdedir. İsteyenler aynı tarihli haber sitelerinden
“Feralan : Avanos  TOKİ ‘yi  AK Parti başlattı AK Parti bitirecek “  başlıklı açıklamamı bulabilirler.     
O gün söylediklerim aynen geçerlidir .O gün tavırlarını ve cevaplarını merakla bekliyoruz dediğimiz konuların 9 ay gecikmeli olarak cevabı verilmiş oldu.
            CHP camiasının çoğunluğunun  “ Bu proje balon dur. “ dedikleri arazide AK Partili önceki belediyemizin ilgili kurumlarla yazışmasını yaptığı,  arazi olurlarını aldığı, anketini bitirdiği ve AK Parti Nevşehir Milletvekillerimizin 07 Haziran 2015 seçimi öncesi talebini yaparak Turizm Bakanlığına İmarını onaylatarak askıya çıkardığı, TOKİ projemize hiç sıkılmadan sadece biz yaptık.  2 yıldır çalışarak bu noktaya getirdik diyebilmişlerdir. Böylece başarının esas sahiplerini dışarıda tutacak kadar vefadan uzak ve en az katkıyla en fazla payı almak isteyecek kadar pişkince  bir davranış tercih edilmiştir.
 Halbuki bu ucuz ve değersiz yollara hiç gerek yoktu. Zira halkımız yapılanları ve kime ait olduklarını iyi bilir.
Değerli Basın, İnsan Allah’tan korkar kuldan utanır. Mevcut CHP li Belediye Başkanı tarafından halkımızın gözünün içine bakılarak saatlerce aslı astarı olmayan açıklamaların   hangi bir yerini düzeltelim. Neredeyse her cümlesi gerçek dışı ve haksızlıklarla doludur. Bu hususta daha fazla açıklamayı halkımızın zekasına hakaret sayıyoruz. En doğru değerlendirmeyi halkımızın yapacağına eminiz. TOKİ örneğinde olduğu gibi ilçemiz ile ilgili Belediye ile alakalı konuları göz önüne aldığımızda, Avanos’a yazık oldu . diyoruz.
Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz. 

Serkan Naci FERALAN
Avanos AK Parti İlçe Başkanı