Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Tabiri caizse, 'Belediyemizin ikramı olan kahveyi içmeden buradan sonrasına geçiş yok' diyor...

Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışından gelen konuklarını makamında büyük bir özenle ağırlayan Belediye Başkanı Çekiç, Anadolu insanının en güzel örnek misafirperverliğini sergileyerek, hem tarihi ve turistik değerleri ile Kaymaklı kasabasını tanıtıyor hemde konuklarına yeraltı şehirlerini anlatıyor.

Kaymaklı'ya gezmek için gelen konuklar ise her defasında beldeden yüzleri gülerek mutlu bir şekilde ayrılırken derin hafızalarına Kaymaklı ve Belediye Başkanı Harun Çekiç'i adeta kazıyarak ayrılıyorlar. İşte en son bunun güzel bir örneğini geçtiğimiz hafta sonu Kaymaklı'da yaşandı.

Leyla Tankal ile Mehmet Ali Tankal çifti Kapadokya gezileri çerçevesinde yol üzerinde uğradıkları Kaymaklı beldesinde yaşadıkları anılarını bakın nasıl anlatıyorlar;

Nevşehir'in Kaymaklı beldesi yer altı şehrini ziyaret edip çıktık. Eşimle resim çekilmek için bulduğumuz uygun bir yerde bozkurt işareti yaparken görevli beyfendi yanımıza gelerek "ikinizin resimlerini ben çekeyim" dedi.

Resimleri çektikten sonrada, belediye bize ait deyince, "-Nasıl yani... MHP limi dedim ?" Evet dedi sonrasında biz teşekkür ederek görevlinin yanından ayrıldık. İçimdeki sevinç ve ziyaret etme arzusuna dur demek ne mümkün... Biz arabaya binip biraz yol aldıktan sonra, yolun sağında Kaymaklı Belediyesi binasını gördük. Eşime dönerek "benim düşündüğümü sende düşünüyorsun" değil mi dedim...

Arabamızı oracıkta park edip hemen belediye binasına yöneldik. İnanılmaz bir duyguydu... Makam girişinde Başkan için sekreterinden görüşme talebinde bulunduk. Memnuniyetle karşıladı ve içeride görüşmesi olduğunu, "biraz bekletecegim, kusura bakmayın" dedi. Rica ederim dedik kısa süre sonra kapı açıldı ve Belediye Başkanımız dışarı bizim yanımıza çıkarak, Güler yüzü ve Babacan bir tavırla bizleri buyur etti.

İçeriye girdiğimizde iki genç kardeşimiz de oradaydı... Sonra, Belediye Başkanımız Sayın Harun Çekiç beyfendi tanıştırdı biri Adanalı diğeri Konyalı olan genç kardeşlerimiz proje kapsamında görüşmeye geldiklerini söylediler.

Belediye başkanımız ve iki genç kardeşimizle sohbet oldukça keyifli bir saat geçirdik. Genç Başkanımızın Kaymaklı Belediyesi olarak, kasabası adına çok önemli projeleri, kalkınma modeli kapsamında çalışmaları olduğunu söyleyip bir ara başka bir odaya doğru yönelip içerden "Taş Kapının Ardındaki Şehir-Anaku-Eneği-KAYMAKLI" çalışmalarını topladığı kitapçıkla geri dönüp, başkanım size hediye ediyorum dedi.

İki genç kardeşimize de aynı kitaptan hediye etti . Bende başkanım günün anısına kitabımıza bir not düşelim dedim. Çok değerli vakitlerinizi bizlere ayırdığınız için, sizlerin hoş sohbeti, misafir perverliginiz, asil, edepli haliniz, gülen yüzünüz. hizmet aşkınız, dava bilinciniz, örnek bir belediye olmanız, yerelde halka hizmet etmenin hakka hizmet etmek olduğunun. tarifi imkansız mutluluğuyla, sizleri tanıdığıma çok memnun oldum. Yüce Allah bütün zorluklarınızı kolay eylesin, hep varolun Allah'a emanet olun Sn. Harun ÇEKİÇ Başkanım" hayır dualarıyla mutlu bir şekilde ayrıldık...