Nevşehir'de Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar, bayramlık yiyecek ve giyecek eşyalarını almaya başladı. Bayramda misafirlere ikram edilecek şeker ve kuruyemiş çeşitleri tezganlardaki yerini alırken, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Nevşehir'de son zamanlarda görülmemiş bir şekile yaşanan hareketlilik Çarşı esnafının da yüzünü güldürüyor.

Nevşehirde Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte birçok sektörde hareketlilik yaşanmaya başladı. Bir süredir durgunluk yaşayan esnaf, yaşadığı kaybı bayram arifesindeki yoğunlukla telafi etmeyi planlıyor.

Özellikle Nevşehir Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de Kurban Bayramı yoğunluğu başladı. Bayramı ailesiyle ve memleketinde geçirmek isteyen kişiler soluğu otogarda almaya başladı. Otobüs firması yetkilileri yoğunluğun bayram sonuna kadar süreceğini ifade ederken bazı otobüs firmalarında da bilet kalmadığı öğrenildi. Ayrıca yetkililer sahte bilete karşı vatandaşı da uyardı.
 
BERBERLER GECE MESAİSİNE BAŞLADI


  Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşayan bir diğer meslek grubu da berberler ile kuaförler oldu.  Bayram öncesi müşterilerinin sayısının artığını belirten berberler ve kuaförler, gece geç saatlere kadar çalışmaya başladı. Murat Erkek Kuaförü Salonu Sahiplerinden Murat Uysal, Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte yoğunluğun başladığını söyledi. Yoğunluk nedeniyle sahura kadar vatandaşlara hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Murat Uysal, saç ve sakal tıraşı olacak olan vatandaşları da son güne kadar beklememeleri konusunda uyardı.

  AYAKKABI İLE GİYİM MAĞAZALARINDA VE TERZİLERDE DE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

  Bayram hareketliliğinin hissedildiği bir diğer adres de ayakkabı ile giyim mağazaları ve terziler oldu. Giyim mağazalarında özellikle çocuklar için tatlı bir telaş yaşanırken, yetişkinler de bayrama has kıyafetler için özel bir gayret içerisine girdi. Bedenine uygun elbise bulamayan ve daha çok özel tasarımlı elbise giymeyi tercih eden vatandaşlar da terzilerin yolunu tuttu. Bir çok vatandaş Nevşehir'in parasını Nevşehirli kazansın diye Nevşehirli esnaftan alışveriş yapmayı tercih ederken bazılarıda Kurban alışverişleri için Alışveriş merkezini tercih etti.

Nevşehir çarşı pazarında artan yoğunluğun bayram gününe kadar zirveye ulaşması bekleniyor.