Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde bıçaklanarak hayatını kaybeden gencin organları 7 kişiye umut oldu.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesinde çıkan bir tartışma sonucu bıçaklanarak ağır yaralanan 23 yaşındaki  Mehmet Ç.'ın kaldırıldığı Nevşehir Devlet Hastanesine hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Mehmet Ç.'ın ailesi, gencin organlarını bağışlama kararı aldı. 23 yaşındaki gencin organları 7 kişiye umut oldu.  

Hastaneden yapılan açıklamada,

Nevşehir'de geçirdiği kafa travması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki Mehmet Ç.'ın ailesi tarafından bağışlanan organları, 7 hastaya umut oldu.

Nevşehir'de 5 gün önce kafa travması sonucu ağır yaralanan ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Mehmet Ç.'ye yapılan ilk müdahalenin ardından 2. Basamak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yaşam mücadelesini kaybederek, 3 gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Nevşehir il Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Mehmet Ç.'nin yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Aile de organ nakli bekleyen hastalar için evlatlarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Ankara'daki çeşitli hastanelerden Nevşehir Devlet Hastanesi'ne gelen transplantasyon ekipleri ve ameliyat ekiplerince yapılan  4 saat süren operasyonda,  Mehmet Ç.‘ nin  Akciğerleri, Karaciğeri, Pankreası  2 Böbreği, 2 Korneası  alınarak Sağlık Bakanlığı Özel  V.İ.P.  araçla Ankara Şehir Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakülte Hastanesine nakledilmek üzere gönderildi. M.Ç.’ nin organları, 7 hastaya nakil edileceği bildirildi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, organ bağışının nakil bekleyen hastalar için yeniden bir yaşam umudu olduğunu vurguladı. Başta Organ nakil koordinatörü olmak üzere Hastane Acil Servis ekibi, 2. Basamak Yoğun Bakım Servisi ekibi,  Ameliyat ekibi ve transplantasyon ekibine bu yoğun çapa ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ünlübay, 7 hastayı yeniden hayata bağlayan Mehmet Ç.’ nin ailesine başsağlığı ve teşekkürlerini iletti.