Çevre illerin müftüleri Nevşehir’deki çeşitli camilerde vaaz verdiler. Kayseri, Kırşehir, Aksaray ve Niğde İl Müftüleri Nevşehir’de iftar yemeğine katıldı ve farklı camilerde vaaz verdi.​

Aksaray İl Müftüsü Cemallettin Bal Nevşehir merkez Gaznevi Camiinde Vaaz Etti.‏

      Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vaaz ve irşat faaliyetlerine ivme kazandırılması, komşu ve kardeş il müftüleri arasında iletişimi artırmak maksadıyla Nevşehir'de  düzenlenen program'a:Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin,Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal,Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ve Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven katıldılar.Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal,Gaznevi Camiinde vaaz etti.
Kayseri İl Müftüsü Doç.Dr Şahin Güven Kurşunlu Camide,Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin,Zihnipaşa Camiinde,Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ise Hacı Rasim Uzer Camiinde vaaz ettiler.
       Gaznevi Camiindeki Proğrama Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal,Nevşehir İl Müftü yardımcısı Nazım Haksever ve Avanos İlçe Müftüsü Mehmet Fidan katıldı.Misafir Müftü Cemalettin Bal Teravih Namazından önce cemaata vaaz etti.
Müftü Bal vaazında şunları anlattı:
      Cenab-ı Hakk'ın kelâmı olan Kur ân'ı okumak çok faziletli bir ibadettir. Hattâ İbnu'l-Cezerî selef âlimleri'nin Kur ân okumayı (nafile) ibadetler içerisinde birinci sıraya koyduklarını ifade eder. Nitekim Kur'ân'da bu hususa vurgu yapılmıştır: "Allah'ın Kitabı'nı okuyanlar, namaz kılanlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz rızıktan (Allah için) gizli ve açık sarfedenler, asla zarara uğramayacak bir ticaret umarlar."  "Ehl-i Kitap içinde, gece saatlerinde ayakta durup Allah'ın âyetlerini okuyarak secdeye kapanan bir topluluk da vardır" 
Allah Resûlü (s.a.s.), Kur ân okumanın fazileti üzerinde durmuş ve bunu fiilen uygulamıştır. Meselâ:
"Ümmetimin en faziletli ibadeti Kur ân okumaktır." 
Bir adam: 
- "Ya Resülallah! Allah'ın en çok sevdiği amel hangisidir"? diye sordu. Hz. Peygamber: 
- "Konup göçendir" cevabını verdi. Adam:
- "Konup göçen kimdir?" diye sorunca,
- "Kur ân'ı başından sonuna kadar okuyan, bitirince de tekrar başlayandır" cevabını aldı. 
"Allah evlerinden bir evde, Allah'ın kitabını okumak ve aralarında müzakere etmek için toplanan kimselerin üzerine sekine iner, onları rahmet kuşatır, melekler etraflarını sarar ve Allah onları kendi katında bulunanlara överek anlatır."
"Üç zümre vardır ki, onları Kıyametin dehşeti korkutmaz, onlar için hesap zorluğu yoktur, diğerlerinin hesabı bitinceye kadar onlar misk tepecikleri üzerindedirler. Bunlardan birisi, Allah'ın rızasını kazanmak için Kur ân okuyan kimsedir." 
Ayrıca Hz. Peygamber, Kur ân okuyan mü'mini hem kokusu hem de tadı güzel olan bir "meyveye" benzeterek , onun meleklerle beraber olacağını da buyurmuştur. dedi.

   Kuran-ı Kerimin hem arapçasını hemde manasınıda okunması gerektiğini anlatan Bal,okuduklarımızla amel etmemiz gerekir.manasını iyi anlayıp,hayatımızda tatbik etmemiz lazım.dedi.
  Ayrıca içinde bulunduğumuz Ramazan ayının kıymetinin çok iyi bilinmesi gerekliliğini,ibadetle,taatla geçirilmesi gerektiğini,zekatlarımızın,sadakalarımızın,fitrelerimizin mutlaka verilmesi gerektiğinede vurgu yaptı.
   Müftü Bal'ın vaazından sonra ise Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever Teravih Namazını kıldırdı.Namazdan sonra ise Gaznevi Camiinde ilk kez Sakalı Şerif ziyareti yapıldı.Cemaatın çok büyük ilgi gösterdiği ziyaret Salati Şerifeler eşliğinde yapıldı.
     Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan ve Müezzin Kayyımı Mustafa Akgüneş'in birlikte yaptırdığı ziyaret,önce erkekler,sonrada bayanlar tarafından yapıldı.
   Gaznevi Camii tam doluydu.Her zaman olduğu gibi yine cemaatın çoğunluğunu gençler oluşturdu.
ALİ ÖZCAN / GAZNEVİ CAMİİ İMAM HATİBİ / NEVŞEHİR