Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan bu yana toplu olarak ibadete kapalı olan camiler, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda 29 Mayıs Cuma günü Cuma namazı ile birlikte ibadete açılacğının açıklanmasının ardından Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'un talimatlarıyla Derinkuyu ilçesinde yeniden ibadete açılan camilerde Derinkuyu Belediyesi tarafından dezenfektan standı kurulup cami bahçeleri temizlendi.

Derinkuyu'da belediye ekipleri tarafından cami avluları Cuma gününe hazır hale getirildi. Derinkuyu Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde cami avlularını yıkayıp dezenfektan standı kurdu.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy yaptığı açıklamasında; " Yaklaşık 2,5 ay sonra tekrar Cuma namazı kılmak için bugün hepimiz heyecanlıyız. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan camilerimizin bugün itibari ile tekrar ibadete açılacak olması nedeniyle Derinkuyu Belediyesi oalrak girişlere konulmak üzere bütün camilerimize el dezenfektan standları hazırlanmıştır. Uzun zaman sonra camilerimize kavuşturan Allah' a şükürler olsun. Cumamız mübarek olsun." dedi.