Nevşehir Belediyesi sınırları içerisinde toplu taşıma hizmeti vermekte olan Özel Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Yaşar Esen,”Halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek amacıyla taşımacılık işinde çalışan araçlar ve personellerimiz kendi iç denetim elemanlarımız tarafından denetim ve kontroller devamlı yapılmaktadır.

Yasalarla belirlenmiş olan kurallara ve kendi belirlediğimiz iç denetim kurallarına uymayan işletmeci ve personellere cezai işlem uygulanmaktadır. Aynı zamanda Nevşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü tarafından da denetim ve kontroller yapılmakta ve Nevşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsleri yönetmeliği hükümleri gereğince çeşitli cezai işlemler yapılmaktadır” dedi.

Esen, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak ve şikâyetlerin değerlendirilmesinde daha etkin olunması amacıyla araçlarımıza iç ve dış görüntü kaydedici kameralar yerleştirilmiştir. Bu sayede şikayetler büyük ölçüde azaltılmıştır.

vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla vatandaşlarımızın da araçlarımıza binişleri esnasında ücretsiz seyahat kartlarını veya 65 yaş üstü vatandaşların nüfus cüzdanlarını  göstermeleri gerekmektedir. Kimlik ve nüfus cüzdanı ibraz edilmemesi durumunda ücret ödemeleri gerekmektedir.