Tüm dünyada her renk, dil ve kökenden kadının bir araya gelip Kadınlar Gününü kutlayacakları 8 Mart tarihinde, Ürgüplü kadınlar da Ürgüp Kadın Girişimi önderliğinde  bir araya geliyor. Kadının hayatın her alanında olduğu gibi ekonomik alanda da güçlü ve başarılı olduğuna inanan kadınlar, 8 Mart günü öğleden sonra 14:00 de Ürgüp Sinema Salonunda bu özel günü kutlayacaklar.  
Dünya nüfusunun yarısını kadınlar oluşturuyor. Buna rağmen resmi rakamlara baktığımızda ülkemizde kadınların iş hayatına katılımı ve ekonomiye katkıları sınırlı. Ülkemizde 2015 rakamlarına göre kadının işgücüne katılımı %30 dolayındayken, bu rakam dünyada %50 dolayında.  
Kadınların ekonomik hayata katılmaları için bir araya gelmeleri ve örgütlenmeleri, özellikle yerelde ortak sorunların çözümü için önemli bir adımdır. Bunun için de yerel düzeyde çeşitli sektörlerin işbirliği şart gözükmekte.    8 Mart’ta biraraya gelecek Ürgüp’lü kadınlar birlikte hareket ederek nasıl bir güç yaratabiliriz, hem ekonomimize hem aile bütçemize nasıl katkıda bulunabiliriz bunu konuşacaklar. Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelen kadın kooperatifleri heyecan verici hikayelerini anlatacaklar. Kadınların kooperatifleşme yaparak yöre ekonomisine katkı yaptıkları iki önemli örnek, Devrek Güneşi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Nallıhan Kadın Kooperarifi temsilcileri başarılarının sırlarını gösterecek. Devrekli kadınlar bir arı gibi ve büyük bir kararlıkla sebzecilikte, meyvecilikte ve yöresel ürünlerde halkımıza sağlıklı-kaliteli doğal ortamlarda yetişen ürünleri sunmak amacıyla hareket etmiş. Nallıhan kadınları ise elişi ve iğne oyasından yaptıkları takıları bir marka haline getirerek büyük başarı kazanmışlar. 
Daha sonra Türkiye’deki kadın girişimcilerin ilham veren öykülerini anlatan belgesel filmi izlenecek. Kadının gücünün kadının emeğinde olduğuna inanan Ürgüp Kadın Girişimi, üreten, emeğine sahip çıkan kadın dostu tüm hemşehrilerimizi  davet ediyor.