Nevşehir'in Gülşehir İlçesine bağlı Tuzköy mahallesin de Afat Evler cami açılışı yapıldı. Açılışa Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin , Belediye Başkanı Vahdi Arısoy , İşkur Müdürü İlhan Temel ve çok sayıda protokol ile vatandaş katıldılar.

İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir”.Bugün burada Tuzköy halkının ve Belediyemizin dişiyle, tırnağıyla ortaya çıkardığı  eserlerin açılışını yapmaktan dolayı, mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Son yıllarda yardımlaşma ve dayanışma duyguları giderek azalıyor. Böyle bir süreçten geçerken, Tuzköy Mahallemizin ortaya çıkardığı bu eser diğer mahallelerimize ve vatandaşlarımıza örnek olacak niteliktedir.
Gülşehir Belediyesi olarak Tuzköy mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın talepleri üzerine mahallemize yaraşır bir şekilde 700 m2 kilitli parke taş döşeyerek kaldırım düzenlemesi yaptık. Yine bu camimizin yanında atıl durumda olan alanın tüm çevresine 3 metre genişliğinde yeşil alan, 2 metre genişliğinde kiremit tozu kullanılarak yürüyüş yolu bu alanın tam ortasına 16 metre çapında çocuk oyun gurubu yine parkın güneydoğu çephesine 85 metrekare taş döşeyerek üzerine fitness spor aletleri yerleştirdik.
Yine bu camimizin doğu cephesinde taziye evi kuran kursu olarak yaptırılan binanın sıva ve boya işlemleriyle ön tarafının tamamen taş döşeme işlemleri tamamen belediyemiz kaynaklarından yaptırılmıştır.
Tuzköy mahallemiz belediyemiz imkanlarının seferber edildiği bir alandır geçen yıllarda
Eski yerleşimle, yeni yerleşim arasını kilitli parke taş ile birleştirdik.
Ziya Gökalp, Uğurlu Sokak ve Afat evler Cami meydanına kilitli parke taş döşedik.
3-       Afat evler Camimizin duvarlarını dübelledik ve camimizin minarelerini ışıklandırdık.
4-      Yine Afat evler Camimizin Yanındaki parkta yeşil alan, yürüyüş yolu çocuk oyun grubu ve fitness spor aletleri yerleştirdik.
5-      Kurulduğundan beri çalışmayan Arsenik arıtma cihazlarını tabir yerinde ise tamamen yenileyerek mahalle halkımızın Arseniksiz Temiz Su içmelerini sağladık.
6-       Tuzköy mahallemizin çöp alanınıda ıslah ederek bölgeyi tamamen temizledik.
7-      Tuzköy mahallemizde hizmet veren minibüs işletmelerinin zarar etmemesi için dolmuşlarımıza her ay 350 litre mazot desteği vermekteyiz.
8-      Alın terine saygının gereği olarak 2005 yılından beri 1 işçi hariç ödenmeyen işçi ikramiyelerini göreve başladığımız tarihten önceki 5 yılı kapsayacak şekilde 88.559 tl 5 işçimize ödenmiştir.
9-      Mahalle halkımızın can güvenliğini tehdit eden mekruh binalar yok edilerek çevre temizlendi ve temizlenecek.
10-    Yıllardan beri hiç yakılmayan Sarıkamış bölgesindeki sokak lambaları girişimlerimiz neticesinde yanmaya başlamış diğer sokakların ışıklandırılması içinde gerekli yazışmalar yapılmıştır.
Yakın bir zaman da kara yollarından müsaade alındıktan sonra ise Tuzköy mahallemizdeki eski aspest temiz su hattını tamamen değiştireceğiz.
Bu vesile ile   Bu vatan için gözünü kırpmadan şehit olan şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken gazilerimizede sevdikleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürlü bir yaşam diliyorum. Yine bu Camimizin yapılmasına vesile olan Hacı Hikmet Tuztaş ile caminin yapımı ve ondan sonraki eksiklerin giderilmesinde emeğini esirgemeyen  Yaşar Yaman hocama ve  Bekir Şabab abime yardımlarını esirgemeyen Tuzköy halkına emeğini esirgemeyen  belediye personelime isimlerini zikredemediğim yardım sever vatandaşlarımıza ayrı ayrı huzurlarınızda  teşekkür ediyorum. Konuşmamı Allah’ım bizi minarelerimizden yükselen ezan sesinden; semalarımızda dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinden kıyamete dek mahrum bırakma Amin.