FİB Haber Merkezi olarak Geçtiğimiz gün "Vicdansızlar 40 Tane Yavru Köpeği Boş Araziye Attılar" haberiyle gündeme getirdiğimiz haberimiz Mynet.com da ulusal basına taşındı.

İşte o haber;

Nevşehir Sulusaray‘da birbirlerine sokularak ısınmaya çalışan onlarca yavru köpek dikkat çekti. İç acıtan bu görüntü kısa sürede büyük tepkiye neden oldu.

“BU GÖRÜNTÜLER GELMESİN ARTIK, SAHİP ÇIKIN!”
Yerleşim yeri olmayan bir bölgede bulunan ve kısa süre önce doğdukları tahmin edilen yavruların, bir araçla getirilerek buraya atıldıkarı sanılıyor. Annesiz kalan ve hareket etmekte zorlanan yavruların durumu Sulusaraylı hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Soğuk ve açlıktan bitkin halde bulunan yavrulara yetkililerin sahip çıkması istendi.

MYNET HABER OLARAK BİZ DE ŞU KISMA VURGU YAPMAK İSTİYORUZ
Bu olayların bir an önce belediyenin ilgili birimlerince incelenmesini ve bu tür görüntülerin bir daha gelmemesi için hemen devreye girilmesini tememnni ediyoruz.
VALİ’DEN AÇIKLAMA GELDİ
Nevşehir’in yerel sitesi Fibhaber’e açıklama yapan Vali Mehmet Ceylan, durumdan haberdar olduğunu ve bu olaya büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını, bu durumla alakalı gerekli çalışmaların hemen başlatılacağını söyledi.
TÜRKİYE’DE HAYVAN HAKLARI
Türkiye’de hayvan hakları 2004 yılında yasa ile koruma altına alınmıştır. Hayvanların, doğanın onlara tanıdığı yaşama haklarını korumak için gerekli hükümler yasal güvenceye alınmış ve bu hükümleri ihlal edenlere çeşitli cezalar verilmesi öngörülmüştür.