Nevşehir Çeküd Hasan Emmi Çevre ve Eğitim Derneği ilimizin kültürel anlamda gelişmesine katkıda bulunacak olan çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda ‘’Kültür ve İrfan Sohbetleri’’ başlığıyla her ay farklı bir konuşmacı ve konuyla Nevşehir’lileri buluşturacak olan etkinliğin ilki 9 Kasım 2019 Cumartesi günü Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda düzenlenecek.
Konuyla ilgili bilgi aldığımız dernek başkanı Atila UĞUR  :

‘’Derneğimiz 2006 yılında kuruldu. İlimizin manevi değerlerinden biri olan Hasan Emmi Rh.A. ismiyle kurulan derneğimiz o yıldan bu yana birçok çalışmayı hayata geçirmiş ve adından anlaşılacağı üzere çevre ve kültür alanında farkındalıklar oluşturan çalışmalara imza atmıştır.

Bu senede yapmayı planladığımız birçok etkinlikten bir tanesi olan ‘’Kültür ve İrfan Sohbetleri’’nin ilkini 9 Kasım Cumartesi günü Ticaret Borsası Salonu’nda gerçekleştireceğiz. İlk Programımızın Peygamber Efendimizin (SAV) doğumunun sene-i devriyesinin hemen ertesi gününe gelmesi bizim için ayrıca sevindirici olmuştur. ‘’ dedi.

İlk programa konuşmacı olarak katılacak olan Muhammet UĞUZ, Konya Selçuk İlahiyat mezunu olup, yurtiçi ve yurtdışı görevleri sonrası şu an Selçuk Diyanet Eğitim Merkezi’nde Eğiitim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Konuşmanın konusu ‘’Kalp, nefs ve ruh olarak insan’’ olup : ‘’ gerek psikoloji mesleği, gerekse tasavvufun bilgi ve deneyimini kullanarak İnsanı gözlemlemeye ve tanımaya çalışmak’’ ifade etmektedir.

Her ay düzenlenecek olan programa tüm Nevşehir’li hemşehrilerimiz davetlidir.