İlkadım Dergisi Kasım 2016’da çıkardığı yeni sayısında ‘İslam Bir Bütündür’ dedi. Başyazı ‘Allah Bozguncuları Sevmez’ başlığıyla Nureddin Soyak’a aitken kapak yazılarındaki isimler şöyle; Metin Başbuğ, Tahir Dağaslanı, Salim Çelik, Abdulbaki Öncel, Süleyman Konak.
Kapak dosyası, editör yazısının başlığında belirtildiği gibi “15 Temmuz Ruhunu Ele Geçirmeye Çalışanlar”a nefsi müdafaa hakkı kullanılırcasına verilen bir cevap niteliğinde. Aynı zamanda İslami camiaya karşı da bir çağrı özelliği taşıyor.
15 Temmuz sonrası algı operasyonları ile İslami camiaya uygulanan baskı karşısında dengelerin kaybolmaması adına ölçülerin yeniden hatırlatıldığı bir sayı karşımızda duruyor. Bu mühim ölçüler şöyle sıralanıyor; “İtidalli olmak, İslam’a bir bütün olarak bakmak, İşleri istişare ile yapmak, vasıtaları gaye edinmemek, Taassuptan sakınmak”.
Editör, bir zamanların Ergenekon tutuklularının 15 Temmuz’dan sonra ekranlarda ve basında, tarikat ve cemaatleri suçlayıcı bir dille kahramanlık yapmaya çalıştıklarını ifade ediyor. Ergenekon davasından dolayı tutuklu bulundukları Silivri’den çıktıkları ilk gün hiçbir yere gitmeden, cezaevinin hemen önünde, yağmurun altında yaptıkları basın açıklamasında kullanılan meydan okuyucu ve tehditkâr cümleleri alıntılıyor. “Ergenekon’dan çıktık. Kınından çekilmiş kılıç gibiyiz. Bütün cemaatlerin, tarikatların kökünü kazıyacağız!” gibi.
Köşe yazılarına baktığımızda Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın ‘Derse Başlıyorum’ başlıklı yazısı dikkat çekiyor. Ağırman; üniversitelerin açıldığını, derslerin başladığını belirterek “Yaptığım ilk dersi sizinle paylaşmak istiyorum. Açılış dersimizi sizin de dinlemenizi istiyorum.” diyor. Okuduğunuza hatta başkalarına da okuttuğunuza pişman olmayacağınız şuur ve duygu yüklü, vefalı bir yazı sizi bekliyor.
Bir başka dikkat çeken köşe yazısında Hamdi Öz “Rüzgâr Eken Fırtına Biçer” diyerek rüzgâr’ın edebiyatını yapıyor. Rüzgâra, yele dair bilgileri topladığı ve kendine has üslubuyla hazırladığı yazısı okunmaya değer çalışmalar arasında.
Derginin en özel sayfalarından biri de Eylül’de vefat eden Ahmed İslamoğlu hocaefendinin öğrencileriyle yapılan röportaj. Doç. Dr. Abdullah Benli ve Yusuf Sarptaş, merhumla ilgili kendilerine sorulan soruları yanıtlıyor. İlkadım Kitaplığı köşesinde ise bu ay Adem Özköse’ye ait Cennete Otostop kitabı tanıtılmış.
İlkadım Dergisi’ne 0384 213 65 43 veya www.ilkadimdergisi.net üzerinden ulaşabilirsiniz.