Uluslararası Kapadokya Sıcak Hava Balon Festivali’nin son gününde çeşitli ülkelerden davetli olarak gelen pilotların kullandığı çeşitli şekillerdeki balonlar Aşk Vadisi’nde uçtu.
ABD, Brezilya, İngiltere, Meksika, Belçika başta olmak üzere 11 ayrı ülkeden gelen robot, koyun, arı, kurbağa, ahtapot gibi farklı farklı şekillerdeki balonları izlemek için Aşk Vadisi’ne gelenler yoğunluk oluşturdu.
Binlerce kişinin meraklı bakışları arasında uçuş için hazırlanan balonların çevresinde klasik araçlarla gelen turistler bol bol fotoğraf çektirdi.
Türkiye’de ilk kez dünyanın en önemli balon merkezi konumundaki Kapadokya’da yapılan Uluslararası Kapadokya Sıcak Hava Balon Festivali hiç şüphesiz bölge için çok önemli bir tanıtım materyali haline dönüştü.
Her sabah eşsiz manzaralı Kapadokya’nın farklı bir köşesinde uçan konuk pilotlar ve balonların yanısıra her akşam Ürgüp festival alanında konser ve çeşitli programlar düzenlendi.
Nevşehir halkı için de ayrı bir sosyal aktivite haline gelen festival bugünkü son uçuşlarla tamamlandı.
Balonları seyretmek için festival alanlarına akın eden vatandaşlar Ürgüp Belediyesi, Pasha Ballons ve Voyager Balloons işbirliğinde gerçekleştirilen festivalin gelecek yıllarda yapılmasını istedi.