Türkiye’de koronavirüsün görülmesinin ardından, sakatat denince ilk akla gelen lezzetlerden olan kelle paça, en çok tercih edilen çorba oldu. Son günlerde Canan Karatay’ın da önerdiği, kelle paça çorbasının satışları ilimiz Nevşehir’de arttı.

Özellikle tüm Dünyayı etkisi altına alan ve pek çok insanın ölümüne neden olan korana virüsünün panzeri olarak görülen paça çorbası, soğuk kış mevsiminin en çok tüketilen çorbaları arasında yer alıyor.

Nevşehir'de Çorba Nerede İçilir?

Prof. Dr. Canan Karatay geçtiğimiz günlerde korona virüsünden korunmak isteyenlerin paça çorbası tüketmesi gerektiği söylemesinin ardından, bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen kelle paça başta olmak üzere sakatattan yapılan çorbalara talep 2 kat arttı. Çorba deyince akla ilk gelen adres ise hiç şüphesiz Nevşehir'in alanında 1 numarası olan lezzetin adresi "İstanbul Aile Çorbacısı"na ilgide büyük oluyor. 

İstanbul Aile Çorbacısı işletmecisi Volkan Küçükbıyık, kelle paçanın yıllardır grip gibi kış hastalıkların tamamına karşı koruma kalkanı olduğunu, son dönemlerde dünyayı kasıp kavuran korona virüsüne de panzehir olduğunu kaydetti ve ekledi; "Zengin menü, bol çeşit, üstelik Lezzet garantisi ile  "İstanbul Aile Çorbacısı" Restaurantımıza tüm halkımızı bekliyoruz." dedi.

İçeriğindeki kolajen, vitamin, minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren paça çorbasının kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten koruduğuna da dikkat çeken Küçükbıyık, paça çorbasının sarımsak, limon ve sirke içeriği ile antibiyotik kullanımına gerek bırakmadığını söyledi.

Nevşehir'de Çorba İstanbul Aile Çorbacısı'nda İçilir...

*Nevşehir'in tercihi İstanbul Aile Çorbacısı hakkında müşterileri bakın neler söylüyor;

*Çorbaları çok güzel hizmetleri güzel uygun fiyat Nevşehir'de gidilecek en güzel restoran "İstanbul Aile Çorbacısı" bence.

*Nevşehir'de uygun fiyata karnınızı doyurabileceğiniz bir restoran. Tüm çorbalarını denedim. Özellikle damak zevkinize göre kelle paça, işkembe, çürük, tuzlama, damar, mercimek, ezo gelin, beyin, paça, dil paça, special çorbasını mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şimdiye kadar içtiğim en lezzetli çorbaydı. Çalışanları da oldukça güleryüzlüydü. 

*Çeşitli çorbaları bulmak mümkün, temiz, hizmet düzeyli. Aileye üst katı uygun, hesaplı bir çorbacı. Gerçekten soğuk bir havada burada sunulan çorbaların lezzeti tam ortaya çıkıyor. Şehir merkezinde, yerel halk tarafından çok tercih ediliyor. Ben ve ailem birkaç çeşit çorbayı denedik, gerçekten ustalık hissediliyor, kuvvetle tavsiye ederim.

*Gayet güzel her damağa hitap eden hijyenik güzel nezih bir ortamı olan güler yüzlü hürmetkar personeller ile Nevşehir'de 1 numara...

*Kelle paça çorbası çok güzel. Kurutulmuş kıtır ekmekleri lezzetli. Kesinlikle tavsiye ederim.

*Bir iki kere gittikten sonra müdavimi oldum. Burada Yapılan her çorba çeşidi taklit değil gerçek. Yanında sunulan nevale çorbaların lezzetini arttırıyor.

*Ağzının tadını bilenler için leziz çorbalar sunan İstanbul Aile Çorbacısı

Nevşehir'in yerlisi olanlar mutkala bilir, kendilerine ÇORBACI denmesini..! Eee ne demişler : "Nevşehir Nevşehir dedikleri, "Bir tas çorba, bir somun ekmek" yedikleri çok hoşuma gidiyor; 'nörüyon la dedikleri..."

Korona virüsünün panzehiri Kelle Paça Çorbası Faydaları:

Yağ oranı ve kalorisi oldukça yüksek bir besindir. Kolesterol bakımından da yüksek besin değeri olan paça çorbası özellikle çocuklara gelişim dönemlerinde içirilmesi tavsiye edilir. Ayrıca kanser hastalarının tedaviden olumlu sonuç almaları ve kanserli hücreleri yok etmeleri için kollajen adı verilen bir maddeden almaları zorunludur. Kemoterapi döneminde alınan ilaçlar vücutta ki kollajen düzeyini bozma gibi bir etki oluşturabilmektedir. Tedavi döneminde kelle paça çorbasından alınan kollajen sayesinde tedaviye cevap verme daha sağlıklı ve hızlı gerçekleşiyor. Kollajen maddesi ise yalnızca kemik suyunda, paçada ve tavuğun suyunda bulunan bir maddedir. Bu sebeple kanser hastaları için paça tedavi edici bir besindir.

Soğuk algınlığına karşı faydalı bir çorbadır. Kısa sürede soğuk algınlığını vücuttan atar. Kelle paça çorbası omega-3 bakımında da zengin bir besindir.

"İstanbul Aile Çorbacısı "

İsmi İstanbul kadar eski lezzeti Nevşehir kadar güzel...

Tel: 0 384 215 0 444

ADRES: 2000 Evler mahallesi, Zübeyde hanım caddesi, MEDAŞ yanı No: 93 NEVŞEHİR 

UNUTMAYIN 7/24 Açığız...! 

Koronavirüse karşı hijyen önlemlerini alan lezzet mekanı "İstanbul Aile Çorbacısında" Paket servislerimiz mevcuttur.

Et'te önde Çorba'da Zirvedeyiz...

Tüm ızgara, pide ve çorba çeşitlerimizle özel günlerinizde 200 kişilik salonumuz, 30 kişi kadromuzla hizmetinizdeyiz...