Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı bulunan Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde yatan hasta ve refakatçilerin aşırı talepleri üzerine moral ve motivasyon olacağı öngörüldüğünden 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle program düzenlendi.
Programa Nevşehir Semerkand Vakfı Yönetimi Kurulu Başkanı Ahmet Feralan, Kozaklı İlçe Emniyet Baş komiseri, Kozaklı PTT Müdürü, Filipin, Filistin, Yemen ve Sierra Leone ülkelerinden programda Kuran-ı Kerim tilavetlerini gerçekleştirmek suretiyle hafızlar konuk oldu.
Hasta ve refakatçilerinde yoğun bir şekilde katılım sağladığı program hafız Ahmed Muhammet’in (Yemen) kuranı kerim tilavetiyle başlayarak Hastane Yöneticisi Dr. Atikullah Ghiaseenin konuşması akabinde Yönetim Kurulu Başkanı Feralan’ın kutlu doğum ve Regaip Kandilinin mana ve ehemmiyetini vurgulayan konuşması ile devam etti.
Daha sonra ilahi ve naadlar okunarak devam eden program katılımcılara gül dağıtımı ve çeşitli ikramların sunulmasının ardından Feralanın hatipliğinde toplu bir şekilde dua edilerek son buldu.