Mobbing İle Mücadele Derneği Nevşehir İl Temsilciliği açıldı. Dernek adına Doç.Dr. Abdulkadir UZUNÖZ  ilk açıklamasını yaptı.

Mobbing İle Mücadele Derneği Nevşehir İl Temsilciliği Basın Açıklaması
 
Mobbing İle Mücadele Derneği Nevşehir İl Temsilciliği olarak tüm kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki; demokratik toplumlarda sivil toplum kuruluşlarının temel işlevi iradenin ve idarenin yaptığı işlemlerde hukukun dışına çıkmasını önleyici aktif rol üstlenmektir.
 
Derneğimizin ilkeleri doğrultusunda Nevşehir İl Temsilciliği; okulda, sosyal yaşamda ve iş yaşamında meydana gelen sosyal şiddet, sanal taciz, cinsel şiddet, hayvana şiddet, doğaya şiddet gibi her türlü şiddeti, tacizi ve eziyeti  insan haklarının ihlali olarak kabul etmekte ve bu ihlallere birer insan hakları sorunu olarak bakmaktadır. Derneğimiz; sosyal yaşamda, okullarda ve iş yaşamında kamu ve özel sektör ayrımı yapmaksızın tüm şiddet konularında seminer, panel, bilgi şöleni ve konferanslar vererek psikolojik tacizin anlaşılmasını sağlamaktır. Derneğimiz hiçbir düşüncenin yanında ya da karşısında olmaksızın eylemde bulunur.
 
Derneğimiz ilimizde ve ülkemizde farkındalık oluşturmak, mobbing’le ilgili bir yasal düzenleme yapılması için mücadele etmek, Mobbingle mücadele konusunda ilgili taraflarla güç birliği oluşturmak, sivil toplum örgütleri ve kurumları harekete geçirmek, hepsinden önemlisi de psikolojik taciz mağdurlarına destek sağlamayı amaçlamaktadır.
 
Dernek olarak ufkumuz Nevşehir ilimizde ve ülkemizde her türlü şiddet ile mücadelede başarıya ulaşabilmek için ‘bilgi ve güç birliği dayanışması’ içinde bir “Mobbing ile Mücadele Platformu” kurulmasını sağlamaktır. Derneğimiz ciddi bir sosyal ve beşeri sermayenin kaybına sebep olan iş yerinde psikolojik taciz ile mücadele de ülkemizde bir ilk olmayı amaçlarken, konu ile ilgili olarak uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlamaktadır.
 
Mobbing İle Mücadele Derneği bireye, çevreye, tüm canlı ve cansız varlıklara saygı, eşitlik, tarafsızlık, adalet ilkelerini benimseyen yol arkadaşlarımız tarafından oluşturulmuştur. Bu mücadelede ve gerçekleştireceğimiz projelerde aktif rol almak isteyen her meslek grubundan tüm hakperest, ufuk sahibi ve derneğimiz ilkelerini benimseyen herkesi Nevşehir İl Temsilciliği’mizle irtibata geçmeleri için açık çağrı yapmaktayız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
                                                  Nevşehir İl Temsilciliği adına Doç.Dr. Abdulkadir UZUNÖZ
                                                           
Genel Merkez İletişim: www.mobbing.org.tr/Nevşehir İl Temsilciliği : [email protected]