İstanbul Başakşehir'de aralıksız devam eden Milli İrade nöbetinde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi göğsünü tankların önüne siper eden milli kahraman Metin Doğan Başakşehirlilerle bir araya geldi. 

Tüm yurtta olduğu üzere Milli İrade nöbeti Başakşehir'de aralıksız devam ediyor. Başakşehir Fatih Terim Otoparkı'nda gerçekleşen programa Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları, Gazeteci Yazar Ömer Ekinci, Gazeteci Yazar Hilal Kaplan, Başakşehir mahalle muhtarları ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi havalimanında tankın önüne yatarak durduran Metin Doğan katıldı.

15 Temmuz darbe girişiminde Tanklara göğsünü siper eden Kahraman Metin Doğan Olay gecesini şöyle anlattı; "Darbe girişimini öğrendikten sonra hemen Atatürk Havalimanı'na gittim. Darbeciler hesaplayamadılar bu milletin tüm evlatlarının benim yaptığım şeyi yapacaklarını. Benim o sırada bir saniye bile düşünmeden yaptığımı herkesin yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yine olsa aynı şekilde tankın önüne hiç tereddüt etmeden yatacağını belirten Doğan, sahnede diz çökerek uzun süre halkı selamladı.


Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin de, halkın direnişinin sembol ismi olan Metin Doğan’ın hiç korkmadan vücudunu tankın altına koyduğu için halk olarak minnettar olduklarını söyledi.

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, "15 Temmuz'dan bugüne dek olağanüstü bir azim, kararlılık ve birliktelik gösteren halkımızın önünde saygıyla eğilmek gerekir. Bu tarih sadece bizim tarihimizde değil dünya tarihinde altın harflerle yazılacak ve çok önemli bir olay olarak yerini alacak" şeklinde konuştu.