“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de bir dizi etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz 2016 tarihinde devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milli iradeye yönelik yapılmak istenen hain darbe girişiminin 4’üncü yılı dolayısıyla, tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Program kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Açık Spor Sahasında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, protokol üyeleri, şehit ve gazi yakınları, 15 Temmuz gazileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından program, Şifa Camisi imam hatibi Mehmet Ali Aydemir tarafından sela ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması,  Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müzik Topluluğunun dinletisi ile başladı.

Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan Millete Seslendi  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programları kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden millete sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Kamuoyu ile canlı olarak paylaşılan millete sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamdolsun başaramadılar. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, millî iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyen hainleri, şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık” dedi.

Düzenlenen programda konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı,  “15 Temmuz gecesi olduğu gibi ne zaman bir ve beraber olursak, ne zaman kucaklanıp kenetlensek farklılıklarımızı bir renk ve bu ülkenin teminatı olarak görürsek bizim başaramayacağımız, bizim karşı duramayacağımız hiç bir düşman, hiçbir zorluk yoktur.” dedi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel de Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü üyelerine karşı mücadele ederken şehit ve gazi olanları minnetle andığını ifade etti. Şehit ve gazilerin, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdıklarını aktaran Becel, "Tarihimiz boyunca kazandığımız her zafer ardında azim cesaret ve kararlılık vardır. O gece şehit olan milletimizin aziz evlatlarını minnetle yad ediyoruz” diye konuştu.

15 Temmuz Gazileri O Gece Yaşananları Anlattı

15 Temmuz gecesini anlatan filmlerin izlendiği ve ezgilerin dinlendiği programda TRT Stadyum Programı Sunucusu Ersin Düzen’in moderatörlüğünde 15 Temmuz Gazileri Ahmet Yasin Kasarcı, Ayla Kasarcı, Yusuf Ak ve Mehmet Şükrü Kıntaş o tarihi gecede yaşananları bir kez daha hatırlattı. Gazilere konuşmalarının ardından Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri tarafından günün anısına plaket takdiminde bulunuldu.

Türk Bayrakları ile Demokrasi Nöbeti Tutuldu

Ünlü sanatçı Alper Kış’lanın ilerleyen saatlerinde sahne aldığı programın ardından okunan sela ile birlikte protokol üyeleri,  vatandaşlar, asker, polis ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ellerinde Türk bayraklarıyla alanda demokrasi nöbeti tuttu.