Nevşehir Belediyesi tarafından Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı direnirken şehit olan vatan şehitleri anısını yaşatmak amacıyla, Şehitlik Parkı’nda, ’15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliği’ yapıldı.

Şehitlik Parkı’nda  yaptırılan 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliği’, en anlamlı günlerden birisi sayılan "19 Eylül Gaziler Günü"nde düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı direnirken şehit olan vatan evlatları anısına yapılan
’15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı " Şehitler Parkı'nın açılışına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk , Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanlığına atanan Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, Nevşehir MHP İl Başkanı İlhan Kaya, NTB Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, TKDK Nevşehir İl Koordünatörü Murat Asiltürk, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehir Kültür ve Turizm İl müdür Vekili Cengiz Ekici ile Daire Müdürleri, Belediye Başkanları, siyasiler ,çok sayıda öğrenci , Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gaziler Günü' nde "15 Temmuz Şehitler Anıtı" mızın açılışı Şehitliğimizde yaptık diyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 
 "Kahraman Ecdadımıza minnettarız." dedi. Nevşehir bugün ender günlerinden birisini yaşadığına vurgu yapan Açıkgöz, "Biz şehitlerimizi kalbimize gömdük. Onları hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Milletvekili Murat Göktürk'te Gaziler günü programında Nevşehir'imize yapılan ’15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliği’ milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmamız açısından çok önemli. Ben buradan bu vesile ile Tüm Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diler Gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunarız. Bu Vatan toprağın kara bağrında Sıra dağlar gibi duranlarındır.  Bu vatan bizim dedi.


Detaylar birazdan www.fibhaber.com da...