Sağanak yağmurun etkili olduğu Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gülpınar köyünde, mevsimlik işçilerin bulunduğu çadırlar sular altında kaldı. 14 çadır çıkan fırtına nedeniyle uçarken çoluk çocuk perişan oldu.

"Çadırlarımız uçtu çoluk çocuk yağmurun içinde kaldık"

Şanlıurfa'dan mevsimlik işçi olarak Nevşehir’e gelen ve Gülşehir ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki bir alanda çadırda yaşayanları da sel suları vurdu. Etkili olan rüzgar, fırtına ve yağışın ardından birçok çadır yıkıldığını anlatan tarım işçisi İsa Tüplü, "Şanlıurfa’dan mevsimlik tarım işçisi olarak geldik. Dört sıralarında yoğun şekilde yağmur ve dolu yağdı. Fırtına geldi ve çadırlarımız uçtu, birçoğu da yıkıldı. Döşeklerimiz battaniyelerimiz yorganlarımız sular altına kaldı. Erzaklarımız suyun içinde kaldı, yanımızdaki çocuklar perişan oldu. Öyle bir şiddetli rüzgar oldu ki çadırlar yıkıldı. Çocuklarımız ölecek diye korktuk. Şükürler olsun kimseye bir şey demedi.Şimdi Devlet büyüklerimizden bizlere el uzatılmasını bekliyoruz" dedi.

14 Çadır uçtu, 60 kişi dışarda kaldı...

Çadırı yıkılan ve aynı arazide bulunan bir başka mevsimlik tarım işçisi ise yağışın ardından felaketi yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Yağmur çok etkili yağdı, etkili olan fırtınanın ardından da sel oldu. Çoluk çocuk yağmurun içinde kaldık, perişan oldular. Giysilerimiz, döşeklerimiz, yorganlarımız, battaniyelerimiz hepsi suyun içinde kaldı. Bu sırada çadırlar uçtu. Bebeklerimiz, çocuklarımızda vardı, elimizden hiçbir şey gelmedi. Çadırlar ve içindeki eşyalarımız gitti. Tuvaletlerimiz yok, çocuklarımız perişan. Yani biz perişan durumda burada kalıyoruz. Çoluk çocuk herkes perişan halde. Hava kararıyor aç susuz biçare haldeyiz. Devletimizden yardım bekliyoruz. " dediler.

Öte yandan, Tarım işçisi vatandaşlarımızın Barınma ve yemek ihtiyaçlarının karşılanarak mağdur ailelerin geceyi rahat geçirmesinin sağlanması için Nevşehir Valiliği harekete geçtiği bildirildi. 

"Allah kimseyi dışarıda çaresiz bırakmasın, kimseyi evsiz barksız bırakmasın..."