Bugün Nevşehir sokaklarında yaşanan bir olay görenleri hayrete düşürdü. Nevşehir sokaklarında el ele dolaşan genç erkekleri gören vatandaşlar şaşkına döndü. İşte Gördüklerine inanamayan ve büyük şok geçiren bir okuyucumuz, Yaşadığı bu şaşkınlığı üzerinden atmasının hemen ardından hemen cep telefonuna sarılarak gördüğü bu manzarayı cep telefonu kamerasına dakika dakika çekti...

Cep telefonuna kaydettiği görüntüyü FİB Haber Merkezi Watsapp İhbar hattına gönderen okuyucumuz ; "- Önce Baktım hani acaba engelli falan mı diye ama yok... Sonra Allah biliyor Benim aklıma ilk gelen, lan dedim dunyanin çivisi çıktı. Şunlara bak, Elleri tutmuşlar sallaya sallaya gidiyorlar." 

- Bugün öğleden sonrada Ben Eski Yimpaş hastanesinin orda yağmurdan korunmak için bekliyordum. Bunlar Gençlik spor tarafından elele geldiler, önümden geçtiler valla gözlerime inanamadim. İki genç gördüm, erkek ikiside, elele çarşiya doğru gittiler. Müdahale edecektim etmedim. Dikkatimi çekti bende hemen videoya aldim." 

- Valla nerdeyse çocuklara diyecektim, olum ayıptır lan bırakın elleri diye... Ama el ele tutuşmuşlar bir salliyorlar ki sanki 1970 lerin iki aşığı, Çamlıca tepesinde buluşmuş yürüyorlar.


*********** ***************** 

Daha sonra bir araştırma yapıyoruz ve Gerçek ortaya çıkıyor... 

Meğer Arap ülkelerinde ve Suriye gibi orta doğu ülkelerin kültüründe, Erkek erkeğe el ele kol kola dolaşmak gayet normal bir durummuş. Herhangi bir art niyet aranılmazmış. Ve bu durum Suriye, Arap Emirlikleri gibi arap ülkeleriyle Pakistan, Hindistan, Bagledeş gibi uzak doğu ülkelerinde samimiyetin, dostluğun göstergelerinden biri olarak sıkça rastlanan bir durummuş.

Özellikle son yıllarda Suriyeli başta olmak üzere şehrimizde bulunan mültecilerin kendine özgü bir kültürü olarak sıradan bir durumdan hepimizin haberi olsunda sonra bir yanlış anlamaya sebebiyet vermeyelim. Ne dersiniz :)