Nevşehir'i etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle yaşanan buzlanma yollarda kaza riskini artırdı. Dün başlayan ve bugün devam eden kar yağışı Nevşehir genelinde yollarda gizli buzlanmayı da beraberinde getirdi. Hala hazırda buzlanma sebebiyle il merkezinden çeşitli kaza haberleride gelmeye başladı...

Özellikle, Nevşehir'de şehir merkezi geneli ile Forum köprülü kavşak, çardak yolu, Avanos, Ürgüp, Niğde ve Acıgöl yol üzerinde gizli buzlanma var... Peş peşe gelen kaza haberlerinni ardından yoğun buzlanma nedeniyle Emniyet birimleri, Nevşehir Belediye'sini uyardı. Buzla mücadele çalışmaları ise saatlerimiz 19:40 gösterdiği an itibari ile yeni başladı.

Yollarda Gizli Buzlanmaya Dikkat...!

Nevşehir ve bazı ilçelerinde özellikle akşam saatlerinde yollarda gizli buzlanma sebebi ile araç kontrolünün zorlaşacağı nedeniyle sürücülere uyarı! Sürücüler, karayollarındaki gizli buzlanmalara karşı uyarıldı. Trafikte büyük tehlikelere neden olan gizli buzlanmaya dikkat çeken yetkililer, “Yollardaki bazı kritik noktalarda görülen gizli buzlanma kazalara davetiye çıkarıyor.” uyarısında bulundular.

Özellikle Acıgöl, Ürgüp ve Derinkuyu karayolu çevresi akşam saatlerinde görülen gizli buzlanmanın birçok kazaya neden olduğu bilgisi verildi. Bu bölgelerde sürücülerin çok dikkatli olması istendi Gizli buzlanmanın olduğu bölgelerde tuzlama çalışmaları yapıldığını belirten yetkililer “Yan rüzgârları çok fazla alan yerler, gizli buzlanma riski en yüksek yerlerdir.” diye konuştular.