Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Somali ve Cibuti'den getirilen Türk vatandaşlarımız Nevşehir'deki karantina sürelerini tamamladılar.

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Somali ve Cibuti'den getirilerek Nevşehir Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)  Ayşehümaşah Sultan Öğrenci Yurdu’nda 14 gün misafir edilen 123 Türk vatandaşlarımız, karantina sürelerinin sona ermesinin ardından Nevşehir'den ayrılarak bugün memleketlerine uğurlandı.

Nevşehir'den ayrılmadan önce kendilerini ziyaret ederk teker eker ilgilenen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir tüm misafirlere fidan takdim etti.

Ardından yurt bahçesinde kendilerine gösterilen alanda fidanlarını diken kafiledekiler, Nevşehir Ayşehümaşah Sultan Öğrenci Yurdun'daki karantina sürecinin gayet güzel geçtiğini, bize kral gibi baktılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin, biz şimdi memleketimize giderek karantinaya devam edeceğiz" dediler.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir'de yaptığı açıklamasında; "Somali ve Cibuti'den getirilerek Ayşehümaşah Sultan Yurdumuzda 14 günlük karantina sürecini tamamlayan 123 misafirlerimizi evlerine uğurlarken hatıra olarak fidan hediye ettik. Somali ve Cibuti'den gelerek yurtlarımızda 14 günlük karantina sürecini tamamlayan misafirlerimizi uğurlamadan önce birlikte yurt bahçemize hatıra olarak fidan dikimi gerçekleştirdik." dedi.