Nevşehir'de çıkan yangında yaklaşık 3,5 dönüm arazi kül oldu.Diğer alanlara sıçrama tehlikesi sebebiyle korku dolu anların yaşandığı yangında arazideki kaplumbağalar da feci şekilde yanarak telef oldu. 

Yangını vatandaşlar korku dolu gözlerle seyretti. Yaklaşık 1 saat içinde yangın güçlükle kontrol altına alındı. 

Yangında hayvanlar da zarar gördü. Onlarca kaplumbağa yanarak telef oldu. 3,5 dönüm arazinin kül olduğu yangının çıkış sebebi araştırılıyor. 


FİB Haber merkezi tarafından Alınan bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy mahalesi Yeni Toki arkasındaki arazi de bu gün yangın meydana geldi.

Bu gün öğle saatlerinde Mehmet Akif Ersoy mahalesi Yeni Toki'nin arkasindaki arazide meydana gelen henüz belirlenemeyen yangın Nevşehir İTfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin anında müdahalesi sonrası tamamen kontrol altına alındı.

Nevşehir İl Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı FİB Haber merkezimize yapmış olduğu açıklamasında, Öğle saatlerinde meydana gelen Arazi yangınını ekiplerimizin sürdürdükleri mücadele sonucunda kısa sürede kontrol altına alındı ve ormanlık araziye sıçramadan söndürüldü.

Aykut Satırlı, "Ekiplerimiz orman arazisi olmadığı halde, zamanında müdahale ederek arazilerin ve bahçelerin yanmasıni önlemiş olup diğer alana yayılmadan kontrol altına alınan yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmaları yapıldığını kaydetti. Şuan çıkan yangın sebebiyle yaklaşık 3.5 dönüm arazi yanarken, olayın
 sebebi henüz belli değil ama araştırıyoruz. Ben buradan Yangina katilan tüm personelime ve vatandaşlarimiza tesekkür ederim" dedi.

Polis, Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.