Nevşehir de havaların ısınmasıyla birlikte sokaklara dökülen motosikletlerin karıştığı kazalar artarak devam ederken, bazı sürücüler ise kuralları hiçe sayarak trafikte büyük tehlike saçıyorlar.

İlimiz Nevşehir ve ilçelerinde Yaz aylarında trafikteki motosiklet sayısının artması ve suça karışan motosiklet oranının fazlalaşmasından dolayı vatandaş şikâyetçi. Özellikle  çevreyi rahatsız eden ve trafik kurallarına aykırı olan plakasız motosikletler, kasksız ve ehliyetsiz sürücülerle ilgili cezai uygulamanın yetersiz olduğu Nevşehir'de vatandaşların tek arzusu polis ekiplerinin denetimleri arttırması ve bu sorunu çözmesi istiyor.

 Konu ili ilgili FİB Haber Gazetesi ihbar hattına sıkıntılarını yazan vatandaşlar konunun tekrar gündeme getirilmesini isteyerek; “Yaz aylarında yollara dökülen  motosikletler, sürücüler tarafından özellikle mahalle aralarında  çok hızlı kullanılıyor. Hem çoluk çocuğumuzun hayatlarını riske atıyorlar hem de kask kullanmayarak ve aşırı sürat yaparak kendi hayatlarını riske atıyorlar. Ayrıca bir çok genç  sürücüde motosikletlerin egzoz susturucularını sökerek gece ve gündüz saatlerinde aşırı derecede gürültü kirliliğine sebep oluyorlar, kaldırımlarda çocuk park alanlarında adeta cirit atıyorlar bundan dolayı şikayetimizi dile getirmek istiyoruz dediler.