Nevşehir İl Müftülüğünce bu yıl düzenlenecek olan Kuranı Kerimi güzel okuma yarışmaları belirlenen grup yarışmaları ile başlıyor.

Edinilen bilgiye göre 21 Mart 2016 tarihinde Merkez Hacı Pembe Avlanmaz Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek olan yarışmaya Merkeze bağlı Alacaşar, Basansarnıç, Çiftlik, Boğaz, İcik, Göre, Güvercinlik, Çardak ve Kaymaklı kuran kursları katılacaklar.
Aynı öğleden sonraki yarışmalara ise Uçhisar, Kavak, Göreme, Nar, Sulusaray, Çat, Merkez Hacı Nihal, Altınoluk ve Güzelyurt kuran kursları ile Gaznevi Kuran kursları katılacaklar.

Yarışmalarda dereceye girecek ekipler il geneli yarışmaya da katılma hakkı elde edecek. Diyanet İşleri Başkanlığının belirlemiş olduğu şartları taşımayan öğrenci yarışmalara katılmayacak. Yarışma şartları taşımadığı tespit edildiği takdirde dereceye girmiş olsa dahi geçersiz sayılacak. Yarışmalarda belirlenen usul ve esaslara aykırı beyanda bulunan Kurs Yönetici ve öğreticiler hakkında idari işlem yapılacak. Yarışmaya Kur’an Kursunu temsilen sadece bir öğrenci katılacak.

İki veya daha fazla sınıflı Kur’an Kurslarını temsilen bir öğrenci seçecek. Her Kur’an Kursu kendi birincilerini en geç, 16 Mart Çarşamba gününe kadar belirleyecek. Yarışmaya kursu temsilen katılacak öğrencilerin kimlik bilgileri en geç, 17 Mart 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar Müftülüğe yazı ile bildirecek. Sözlü veya telefon ile bildirme kabul edilmeyecek. Yarışmanın başlama saatinden 30 dakika önce yarışmaya katılacak öğrenci, kurs yöneticisinin refakatinde belirlenen tarihte yarışmanın yapılacağı yerde hazır bulunacak.