Nevşehir merkezde bulanan yaya geçitlerinin bir kısmı kapatılarak, 27 taneden 10 taneye düşürüldü. Nevşehir'in en işlek yerlerinden Milli İrade caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve kapatılan bazı yaya geçidi, yolun karşıya geçemeyen vatandaşları şaşırttı.

Daha önceden plansız ve proğramsız bir şekilde, adım attığınız yerde yaya geçidi yapılması ve aralarının sık olması şehir içi trafiğinde yoğunluk yaşanmasına sebebiyet veriyordu. Bu bağlamda azaltılması elbette güzel oldu. Ama bazı noktalarda da anlamsız bir hal almış.

Öte yandan hala hazırda bahse konu olan yolllarda yaya geçidi çizgileri olmasına rağmen orta refüjin kapatılması karşısında yolun karşıya geçemeyen vatandaşlar bu duruma bir anlam veremiyor. 

Mesela Nissara AVM karşısı Milli İrade caddesi üzerinde yolun karşısına geçmek için Ziraat Bankası kavşağından, sahile kadar yürümek zorunda kalıyorsunuz. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımız bu konuda mağdur oldu. Yine aynı şekilde yolun karşısındaki esnaflardan da bu konuda şikayetler geliyor. En azından burda bir tane araya yaya geçidi bırakılabilirdi. Umarız bu durum dikkate alınır ve daha kabul görür bir çalışma ile bu sorun ortadan kalkar.

Konu hakkında FİB Haber Merkezi Whatsapp ihbar hattına düşüncelerini paylaşan bir okuyucumuz; "Sayın FİB Haber yetkilileri; Nevşehir'de bazı yaya geçitlerinin bir kısmı kapatılmış. 27 taneden 10 taneye düşürülmüş. Lakin Uzer dövizin karşısında da yan yana iki tane yaya geçidi var. İkisi de duruyor ama üst tarafta taksi durağının hemen karşısındaki yaya geçidini kapatmışlar. Böyle olunca insanlar böyle üstüne basa basa geçiyorlar. Sizden ricamız, bunu bir Belediye Başkanımıza söyleyip bu taksi durağının karşısındakinin tekrar yaya geçidini açılmasını talep ediyoruz. 
Insanlar karşı parka gidiyorlar parktan geçerken de ezan okununca Bekir Efendi Camii'ne geliyorlar. Gelirken de üstüne basa basa geçecekler yarın. Oraya Çiçek dikildiği zaman doğal olarak çiçeklerin üstüne de basacaklar. Eğer çok sık aralıklarla yaya geçidi var diye burası kapatılıyorsa o zaman aşağıdaki Ferhat balık ekmek satış yerinin karşısındaki ve İş Bankası'nın oradan çıkan Yolun karşısındaki  yanyana iki tanesini durmasını anlamı nedir. Öncelikle onların birinin kapatılması lazım." 

Nevşehir merkez deki sayın yetkililer yaya geçidi kapattınız refüj kısmına gelince kanat mı takalım burda ki olabilecek kazalardan kim sorumlu #öncelikyayanın...

Sözün özü:

1- Sık sık yer alan yaya geçitlerinin azaltılarak kaldırılması trafik yoğunluğunun bir nebze olsun çözümü açısından güzel ve önemli bir çalışma ama özellikle  Milli İrade caddesi ve Atatürk Bulvarında gerekli görülen noktalara birer tane yaya geçidi eklenerek bu sorun çözülebilir.

2-Ayrıca Kapatılan yaya geçitlerinin de hala hazırda var olan çizgilerin de silinmesini rica ediyoruz.