Nevşehir'de seyir halindeyken yanan otomobil sürücüsü tarafından söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Avanos yolu 2000 Evler mahallesi Nevşehir hastane kavşağı "Karabağ (Şifa Meydanı) köprülü kavşağı alt geçidinde seyir halindeki 50 ABG 1XX plakalı otomobil motor kısmından alev aldı. Çevredeki vatandaşlar itfaiyeye ve polise haber verdi. O anda araçtan çıkan sürücü motor kısmından alev alan aracın kaputunu açarak yangın tüpüyle aracını söndürdü. 

Yol bir süre trafiğe kapandı
Trafik polisleri, yanan otomobilin yakın noktasına hiçbir aracın gitmesine izin vermezken, yol bir süre trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmasının ardından araç yoldan çekildi ve trafik normale döndü.

Vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

İtfaiye ekipleri araç yangınlarıyla ilgili uyarılarda bulundu. 

Araçlarda meydana gelen yangınlardan korunmak için öncelikle sebeplerini bilmemiz gerekiyor. Öncelikle araçların bakım ve onarımının düzenli olarak yapılması gerekiyor. Araçtan gelen her türlü olağan dışı ses ve kokuyu ciddiye alarak kontrollerini gerçekleştirmelidir. Araç yangınları birçok nedenden kaynaklanabiliyor. Mesela, yakıt iletim borularında meydana gelen hasarlar, rastgele çekilen elektrik tesisatının kontak yapması, trafik kazaları, sigara izmaritinin düşürülmesi, fren balatalarının aşırı ısınması, elektrik tesisatına fazla akım gelmesi, LPG'li araçların standartlara uygun olmaması, oto tamirhanelerinde dikkatsizce yapılan kaynak çalışmaları ve bunun gibi birçok sebep var.

Yangın tüpleri her araçta mutlaka olmalı...

Araçlarda mutlaka yangın tüpü ve ilkyardım çantası bulundurulması konusunda uyarıda bulunan Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, "Piyasada çeşitli ebatlarda yangın tüpleri bulunuyor. Aracınızda mutlaka bir yangın tüpü bulundurmalı ve kullanımını öğrenmelisiniz" ifadelerini kullandı..

Araçta yangın çıktığında ne yapılmalı?
Araçta meydana gelen yangınlara müdahale ederken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarıda bulunanİtfaiye ekipleri: "Aracınızda yangın çıktığında sürüş halindeyseniz telaşlanmayın ve sakinliğinizi korumaya özen gösterin. Aracı mümkün olduğunca çabuk bir şekilde güvenli bir alana park edin. Kontağı kapatıp el frenini çekin. Araçtaki tüm kişileri hemen dışarı çıkarın. Hızla itfaiyeyi arayın veya çevrenizdekilerden yardım isteyin. İtfaiye olay yerine ulaşana kadar aracınızdaki yangın söndürme cihazı ile müdahale edin. İlk müdahaleye uzaktan başlayın. Dumanın üzerinize doğru gelmemesi için rüzgarı arkanıza alarak ve araca çok yaklaşmadan yangın söndürücüsünü alevlerin dibine dik bir şekilde uygulayın. Yangın sonucu açığa çıkan zehirli dumanların solunması yangınla ilişkili rastlanan en sık rahatsızlıklardan biridir. Bu nedenle dumanı doğrudan solumamak konusunda dikkatli olun. Yangın motor kısmından kaynaklanıyorsa motor kapağını hemen açmayın. Kapağın yangın anında açılması büyük miktarda hava akımının hızlıca motor bölümüne girmesine neden olabileceği ve bu yangının şiddetini artırabileceği için çok tehlikelidir. Kapağı hafifçe aralayarak söndürücüyü boşluktan içeri püskürtün."