Tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de kamu kurum ve kuruluşlarında yaz kıyafet uygulaması 16 Mayıs 2016 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı, bayram sonrasında sona erecek.
Nevşehir Valiliğinden edinilen bilgiye göre; “Yaz mevsimine girmemiz dolayısıyla, hava sıcaklıklarından kaynaklanabilecek verimlilik azalışının önlenmesi amacıyla ilgi (a) Yönetmeliğin 11. maddesi ve ilgi (b) Genelge gereğince kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin 16 Mayıs 2016-15 Eylül 2016 tarihleri arasında söz konusu Yönetmelik ve Genelge esaslarına uygun olarak yaz kıyafetleri ile çalışmaları uygun görülmüştür. Mezkur Yönetmeliğin 6. maddesi gereğince Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hâkimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabi olup, Yönetmeliğin 7. maddesi gereği sağlık, şantiye, arazi, atölye, maden ve benzeri yerlerde çalışanların çalışılan işin ve yerin özelliğine göre giyim eşyasının tipi, modeli ve rengi ilgili kurumlarca tespit edilecek”.

Nevşehir'de  kamu kurumlarında çalışanların yaz kıyafeti uygulaması 15 Eylül 2016 tarihinde sona erecek.

Nevşehir de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, yazlık kıyafeti son kez 15 Eylül 2016’da giyecekler ve 16 Eylül’den itibaren de Mayıs 2017’ye kadar kışlık kıyafet uygulamasını yapacaklar.