Denetimli Serbestlik Kanunun yasalaşmasıyla birlikte hizmet vermeye başlayan Denetimli Serbestlik Müdürlükleri bilindiği üzere kamu hizmet cezaları, uyuşturucu madde kullanımının takipler, cezaevinden tahliye olurken rehabilitasyonları, adli kontrol tedbirleri, elektronik kelepçe gibi birçok alanda görevleri bulunmakta.
Yükümlülerin topluma tekrar kazandırılabilmeleri, rehabilite edilebilimeleri için kurumda görevli Denetimli Serbestlik uzmanlarınca bireysel görüşmeler yapılmakta, bakanlıkça yapılandırılmış grup müdahale programları uygulanmakta, seminer çalışmaları düzenlenmekte ve suçtan uzak durabilmeleri adına da boş zamanları da programlanmakta.
Bu kapsamda Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce organize edilen ve yükümlülüklerin moral ve motivasyonlarının arttırılmasına yönelik olarak Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür Merkezi ile müşterek organize edilen Türk Halk Müziği dinletisi düzenlendi.
Nevşehir Adliyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen ve Adli protokolün uygulandığı etkinliğe Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun ile merkez ve mülakat hakim ve savcıları, misafir mülki kurum amirleri, yükümlüler katıldılar.
Yaklaşık 1,5 saat süren dinletide ülkemizin değişik yörelerinden ezgilerin sergilendiği program koro şefi Mehmet İzci ve solist Ersin Tunç ve 6 müzisyen tarafından verildi.
Program sonunda Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun müzik grubuna çiçek takdim ederek teşriflerinden dolayı teşekkür etti.