Karadeniz'de tezgahlarda hamsi bereketi yaşanmaya başlandı. Hamsi'de bu düşüş en çok  Nevşehirli balık severlere yaradı. Nevşehir Ekonomik Balıkçılık işletmeciliğini yapan Uğur ÇEVİKLER, 40-50 liradan açan hamsinin fiyatının bugün için fiyatı 20 liraya kadar düştüğünü söyledi.

Bu yıl palamuttan umduklarını bulamadıklarını vurgulayan ÇEVİKLER, "Palamut bu sene önceki yıla göre biraz az oldu ama Karadeniz ile anılan hamsiden bu yıl ümitliyiz. Deniz suyunun da soğumasıyla artık tezgahlar hamsi ile şenlenmeye başladı." dedi.

Hamsi avında son günlerde giderek artış yaşandığına işaret eden ÇEVİKLER, "Karadeniz'de orta kısımlar hariç yer tarafta hamsi bereketi yaşanıyor. Bu da tezgahlara yansıyor. Şu an tezgahlarda hamsinin kilogramı 20 liradan satılıyor." diye konuştu.

Hamsinin bol olmasının balıkçıları ve vatandaşı sevindirdiğini ifade eden ÇEVİKLER, geçen yıl palamut bolluğundan hamsinin az olduğunu, bu yıl palamudun az olduğunu ancak kasım ayında deniz suyunun daha da soğumasıyla bereketli bir hamsi sezonu geçirmeyi umduklarını dile getirdi.

Nevşehirde balık tezgahlarında hamsinin kilosu ise 20 TL'den alıcısını bekliyor.

Evde Sağlık Sofrada bol bol balık: 'Ekonomik balıkçılık'ta...'

Nevşehir'de bugün balık yemeye ne dersiniz ?

Yeni tip korona virüse (covid -19) karşı Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan balık tüketim kampanyası Nevşehir Merkez ve Avanos'da şubesi olan Ekonomik Balıkçılık Tic. Ltd. Şti. tarafından hamsi ile devam ediyor. 

Kapadokya bölgesinin en eski balıkçısı olan Ekonomik Balıkçılık Tic. Ltd. Şti. sahibi olan Uğur ÇEVİKLER ile yaptığımız görüşmede; Nevşehir halkın en taze ve en hesaplı balığı tüketmesi adına taze taze getirdiğimiz balık çeşitlerimiz Nevşehir Merkez ve Avanos şubelerinde halkımızın hizmetine sunduklarını, senenin oniki ayı boyunca mevsimine göre tezgahlarında taze balık bulundurduklarını beyan etti.

Koronavirüse karşı insan vücudunun bağışıklığını arttıran balık yemenin şimdi tam zamanı...

İletişim
Adres: Kayseri Caddesi Türbe yanı / NEVŞEHİR

Web: Ekonomikbalikcilik.com. 

Uğur ÇEVİKLER 0 532 276 20 08