Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına yeniden Kemal Ay seçildi.  

Nevşehir ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu bugün yapıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Genel Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, oda başkanları ve üyeler katıldı.

Genel Kurulda konuşan AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yapılan genel kurulun tüm esnaflarımıza hayırlara vesile getirmesini temenni ediyorum dedi. AK Parti Milletvekili Murat Göktürk’da konuşmasında yapılan bu seçimin tüm esnaflarımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum derken kazanın esnaflar olacağını söyledi.
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet KooperatifleriGenel Başkanı Abdulkadir Akgül ise 2002 yılında genel başkanlığa geldiğimde Esnaf Kefalet Kooperatifleri çalışamaz duruma gelmiş ve birçoğu çaycısının maaşını ödeyemeyecek duruma gelmişti. Yaşları 30’un üzerinde olanlar 2000 li yılları iyi hatırlar dedi. Akgül, “Burası sizin kendi kurduğunuz kapınız buranın sürekli açık olması lazım ki sıkıştığınızda kendi kooperatifimize başvurarak sorunumuzu çözelim. Türkiye’de 2002 ylında tüm esnafa verdiğimiz kredi tutarı 150 milyon liraydı. Bugün ülkenin tamamında 17 milyar lira kredi kullandırıp kefalet veriyoruz. Bizi bugünlere getirenlerden Allah razı olsun. Çaycısına maaş veremeyenlerin kasasında 3 milyar parası var. Bu para Türkiye’de esnaf ve sanatkâra aittir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a esnaf ve sanatkârı bu aşamaya getirdiği için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ise oy kullanma işlemine geçildi. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne üye olan Bin 150 üyeden 813 üye oy kullandı. Kullanılan oylardan 391’ini İsmail Ördü alırken, mevcut başkan Kemal Ay ise 420 oy alarak beşinci kez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi. Yapılan genel kurulda ise 2 oy geçersiz sayıldı.

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimini Kemal Ay’ın kazanmasının ardından Bekir Duru, Erdoğan Korkutmaz, Tuncer Gök, Ekrem Doğan, Süleyman Yücefaydalı ve Sinan Öztekin yeni yönetimde yer alan isimler oldu.  

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ne üye olan 1.150 üyeden 813 üye oy kullandı. Kullanılan oylardan 391'ini İsmail ÖRDÜ alırken, 20 yıldır bu görevi yapan mevcut Başkan Kemal AY ise 420 oy alarak beşinci kez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'na seçildi. 2 oy ise geçersiz sayıldı.
Yeni yönetimde şu isimler yer aldı.
  • Bekir DURU,
  • Erdoğan KORKUTMAZ,
  • Tuncer GÖK,
  • Ekrem DOĞAN,
  • Süleyman YÜCEFAYDALI,
  • Sinan ÖZTEKİN.
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde yapılan genel kurul sonrasında başkanlığa aday olan her iki isimde birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

29 Oy ile yeniden Kemal Ay ve yönetiminin kooperatif başkanlığına seçilmesinin ardından açıklamalarda bulunan ve Esnaf sanatkarlara seslenen Başkan Ay, bizde küskünlük, kin, gücenme olmaz vurgusunda bulundu.

Ay, “Esnaf teşkilatında dargınlık, kızgınlık, kin olmaz. Eskiden olduğu gibi aynen görevimize devam ediyoruz. Bize oy verenlerde, vermeyenlerde başımızın tacıdır” açıklamasında bulundu.

Kongre sonunda söz alan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanı İsmail Ördü’de, “Sandığın bildiğini hiç kimse bilmez. Ben seçilen yönetim ve denetim kuruluna başarılar diliyorum. Gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı da tüm esnaf ve sanatkarımıza teşekkür ediyorum” dedi.