Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından Nevşehir'in farklı noktalarına dikilen ıhlamur ağaçları çiçek açtı.

Nevşehir'de Yaz aylarının gelmesiyle birlikte akasya ve iğdelerin çiçeklenmesiyle başlayan görsel güzellik yüzlerce ıhlamur ağacının çiçek açmasıyla Nevşehirde ilk defa ıhlamur kokularının hakim olmasını sağladı.

Nevşehir Valiliği önü başta olmak üzere,park ve bahçelerle bazı noktalarını süsleyen Ihlamur ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte bölge sakinleri Nevşehir'in ıhlamur kokusuna hayran kaldı. 

Ihlamur kokusunu içine çeken Nevşehirli vatandaşlar, başta Belediye Başkanımız Hasan Ünver olmak üzere sebep olana, ekene dikene dua edeceğiz” şeklinde memnuniyetini dile getirdiler.

Nevşehir'de ıhlamurlar çiçek açıyor. Nevşehir'in her yerini ıhlamur ağacı ile süsleyen @baskanunver e teşekürler.

Yaz aylarının başlangıcıyla birlikte dikili olduğu yerin onlarca metre çevresini mis gibi kokularla dolduran ıhlamur çiçekleri kurutulup kış boyunca şifalı çay olarak ülkemizin hemen her yerinde yaygın bir şekilde tüketiliyor. Bağışıklığı güçlendiren, göğüs yumuşatıcı özelliği bulunan ve terlemeyi sağlayan ıhlamur çayı özellikle soğuk algınlığına karşı başyardımcı olarak içiliyor.
Boyları 20-30 metreye kadar ulaşabilen ıhlamur ağaçlarının büyüklüğü 5-10 santimetre arasında değişen yaprakları genellikle yürek şeklinde ve çarpık, kenarları dişli ve uzun saplıdır. Sarkık çiçek demetleri sarımsı bir renge ve karakteristik bir kokuya sahiptir. Çok geç açan bu çiçekler (Haziran-Temmuz) kurutulur ve demlenerek içilir.