Nevşehir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 Vali Mehmet CEYLAN’ın başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplantısına, Vali Yardımcısı Nurettin ATEŞ, ilçe Kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürleri ile daire müdürleri katıldı.
 Toplantıda; Nevşehir genelindeki yatırımların son durumları hakkında kurula bilgiler veren  Vali CEYLAN, yatırımcı kuruluşlardan alınan dönem raporları ve yatırım projeleri izleme raporları doğrultusunda hazırlanan dönem değerlendirme raporunda toplam 187 projenin bulunduğu ,bu projelerden 5’i tamamlanmış, 90’ı devam etmekte, 52 proje ihale aşamasında, 40 projeye ise  başlanılmadığını ifade eden Vali CEYLAN, İlimizde yürütülen projelerin toplam parasal tutarının 599 milyon 359 bin 187 TL’dir. Önceki yıllarda 149 milyon 818 bin 645 TL harcanmış, yılı ödeneği 213 milyon 531 bin 457 TL olup, dönem sonu harcaması ise 23 milyon 498 bin 054 TL olarak  gerçekleştiğini bildirdi.
 Kuruluşların öncelikle yürütecekleri projelerle ilgili tüm kesimlerle gerekli koordinasyonu sağlayarak işe başlamaları ve sözkonusu projelerin zamanında tamamlanabilmesi için ihale işlemlerinin takip edilmesi önem verilmesi gerekliliğini ifade ederek, yatırımcı kuruluş temsilcileri, ilçe ziyaretlerinde ve ilçedeki yatırımları konusunda ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanlarıyla mutlaka işbirliği halinde olmalı ve bilgi alışverişinde bulunmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
 Vali CEYLAN, kuruluşların koordinasyon halinde ve işbirliği içerisinde başarılı çalışmalar yapmaları temennisinde bulundu. 2016 yılının yatırımlar açısından verimli geçmesini diledi.
 Daha sonra yatırımcı kuruluşlar yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgiler verdi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu yapılması gereken yatırımlar görüşüldü.