AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanlığı "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Nevşehir merkez Köprübaşı mevkiinde ellerinde pankartlarla toplanan grup, AK Parti İl Binası önüne kadar yürüdü.

Nevşehir'den kadına karşı şiddete "HAYIR"

Burada basın açıklaması yapan AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, AK Parti'nin kadınların yaşadığı sorunlarla ilgili yaptığı düzenlemelerle önemli kazanımlar elde edildiğini ifade etti.

Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine de değinen Bilgiç, "Her türlü terör örgütü lanetlenerek annelerin talepleri karşısında durulması için somut adımlar atılmalıdır." dedi.

Bilgiç, şöyle konuştu:

 "Kadın konusu gündeme geldiğinde veya acı bir hadise yaşandığında devletimizle dayanışma yerine birtakım çevrelerin bu meseleyi istismar etmeleri, kendi çirkin siyasetlerine malzeme yapmaları bir başka hakikattir. Dolayısıyla biz bugün öncelikle herkesi genel geçer açıklamalar yapmak yerine samimiyete davet ediyoruz. Yaşanan acıların ilkelliklerin, cehaletin yurdumuzda ve dünyanın her yerinde son bulması için kadınlar ve erkekler olarak, hep birlikte gerçek anlamda bir dayanışmaya davet ediyoruz. Bizler, dünyada kadın ve şiddet kelimeleri kullanarak oluşturulmuş cümlelerle ülkemizde ya da yurt dışında siyasi istismar yapanlar gibi üstünlük taslamak için toplanmadık. Sadece kendi rahatlığını ve konforunu düşünüp her fırsatta sahte gözyaşı dökenler olmak için de burada değiliz. 17 yılı aşkın iktidarımızda her daim ortaya koyduğumuz samimiyet ve sorumluluk bilincimizle bu derinden kanayan yaraya derman olmaya çalıştık. 'Kadınlara karşı ayrımcılık ırkçılıktan beterdir' diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli hanımefendinin her platformda göstermiş oldukları duyarlılıkları milletimizin malumlarıdır. Yıllardır sürdürdükleri kapsamlı mücadelelerle kadına ve aslında insana yakışı büyük kazanımlar elde edilmiştir. Bugüne kadar kadınların yaşadığı sorunlarla ilgili yapılmış yasal düzenlemelerle, kadınlarımızın ekonomi, siyaset, bilim ve eğitimde güçlendirilmesine önemli katkılar sağlanmıştır."

Etkinliğe, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kadınlar katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "AK Kadın Nevsehir teşkilatımızla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ye farkındalık oluşturmak için Nevşehir’de yürüdük. “Kadınlar ve çocuklar insanlığın ortak emanetidir.Zulmün hiçbir çeşidi kabul edilemez, dünyadaki zulmün son bulması içinhep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.