Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) tarafından Nevşehir'de Ar-Ge ve tasarım merkezi kurma potansiyeli olan firmalar ziyaret edilerek, kamu destekleri hakkında bilgilendiriliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca KÜSİ İl Temsilcisi olarak görevlendirilen, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Kapadokya Teknopark Genel Müdür Yrd. Doç. Dr. Serap Çoban ve Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Şahin'in katılımlarıyla Nevşehir'in Avanos ilçesinde faaliyet gösteren firmalar ziyareti edilerek gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Ar-ge ve tasarım merkezlerinin önemi firmalara anlatıldı...

Ziyaretlere ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü şube Müdürü Yusuf Şahin şu açıklamalarda bulundu:

2019 yılı KÜSİ faaliyetlerimiz kapsamında Nevşehir'de en az bir Tasarım Merkezi kurmak hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün Avanos ilçemizde faaliyet gösteren "Güray Seramik" firmasını ziyaret ederek Tasarım Merkezi kurulması konusunda kendilerine bilgi verdik.. Girişimci bir ruha sahip Güray bey, bir ilki gerçekleştirerek dünyanın ilk ve tek kayadan oyma yeraltı seramik müzesini inşa etmiş. Kapadokya bölgemize, şehrimize ve ülkemize böyle bir müze kazandırdığı için Güray beye ne kadar teşekkür edilse az. Her türlü desteği hak ediyor.." dedi.