Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Derinkuyu da üreticilerle buluştu.

Kahve toplantısına Ak Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, İlçe Başkanı Halil Aksüt, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, İl Genel Meclis Üyeleri Serdal Pala, Hanifi Bostan ile partililer katldı.

 Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yeni taşınan ilçe teşkilat binasına geldi. Burada partililer ve vatandaşlarla bir süre görüştü. Akabinde Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Kaymakam Kibaroğlu Vekil Açıkgöz’e Üzümlü Kilise ile Kültür Park arasında yer alan eski sanayinin kaldırılmasına dair görüşlerini iletti. Kaymakamlıktan ayrılan Açıkgöz daha sonra kahvede üreticilerin sorunlarını dinledi.

Vekil Açıkgöz’e İlçe Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz üreticileri sorunlarını iletti. İlçede yetişen kuru fasulyenin temizlenip paketlenmesi için zirai alet talebinde bulundu. Ak Parti İlçe Başkanı Halil Aksüt de ilçe kapalı salonunun yatırıma alınması ile ilçe müftülük ve Kur’an Kursu sitesinin yapımı için yardım taleplerini ve Derinkuyu Sulama Kooperatifinin tarımsal sulamada kullanılan elektrik borçlarının taksitlendirilmesi taleplerine bulundu.  

Üreticiler patates tohum fiyatlarının çok yüksek oluşundan yakınarak, sıfır patates tohumlarını 4 bin ila 4.5 lira arasında aldıklarını bin beş yüz lira fazladan tohuma para ödediklerini ayrıca tarımsal sulamada kullanılan elektrik faturalarının komşu illere göre ödeme tarihleri arasında farklı uygulamaları dile getirdiler. 

Vekil Açıkgöz konuşmasında, “Bu Millet çok sıkıntılar çekti bu gördüğünüz terör sıkıntısı geçecektir. Bu Millet teröre boyun eğmez. Bizler birbirimize sahip olmamız gerekiyor. Bu terör belasından inşallah kurtulacağız” dedi. Üreticilerin sorunlarıyla ilgili olarak, “çiftçilerimizin tarımsal konularda biraz sıkıntıları var. Patatese yapılan pirim desteği piyasaya biraz hareketlilik getirdi. İnşallah daha iyi olacaktır. Ülkemizin birinci önceliği terördür. Patates pazarlanması yönünde nasıl bir Pazar bulunacak ona bakıyoruz. Çiftçilerimizin sıkıntılarının aşılması yönünde ise Konya TORKU firmasının patatese yönelme beklentisi var bu alanda inşallah piyasalar biraz daha rahatlar. Bizler sizler için kafa yoruyoruz İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile daima irtibat halindeyiz” dedi.

Sertifikalı tohum ve ÇKS üzerinde duran İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz’da, “Patateste münavebeli ekime riayet edilmelidir. Bu sene patates ekilemeyen hastalıklı tarlalar için alternatif ürün desteği olarak 11 milyar liralık destek ödenecektir” dedi.

Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar’da, “Bu çok iyi bir toplantı oldu. Biz ilçe olarak birliği kuramadık fakat bizim için tarımla ilgilenen milletvekillerimizden biri var bu ilçemiz için iyi bir şanstır”  dedi.


Haber:Osman Aytekin