Ulusal Gençlik Parlamentosu 12. Genel Kurulu 8-11 Mayıs tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi. Gençlik meclisleri, öğrenci kulüpleri kısaca gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu bu platformda biz de ilimizi ve bölgemizi tanıtmak için çaba gösterdik. 

Bilindiği üzere Ulusal Gençlik Parlamentosu İç Anadolu Bölge Toplantısı; Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in bize verdiği sonsuz desteklerle bu sene Nevşehir'de yapıldı.

60 gençlik temsilcisini Nevşehir'de 3 gün ağırladık, belediyemizin tahsis ettiği araçlarla Kapadokya bölgesini ve Kurşunlu Külliyesi'ni gezdirdik. Başkanımızın her türlü görüşten gençlerle bir araya gelip sohbet ettiği güzel bir ortam yakaladık. Bunun Nevşehir ve tanıtımı için bir katma değer olduğunu düşünüyorum. Şayet 60 gençlik temsilcisi de Nevşehir'e, halkına, belediye hizmetlerine, bölgeye aşık olarak illerine döndüler.

65 ilden 155 kurumdan 255 gençlik temsilcisi ve iş dünyasından önemli isimlerin katıldığı UGP 12. Genel Kurul toplantımıza Nevşehir'in genç dostu belediye başkanı gibi genç dostu olduğunu düşündüğüm milletvekillerimizi; bölge toplantısına ev sahipliği yapmış olmanın getirdiği ağırlık ve kamuoyundaki yükselen Nevşehir imajına güvenerek, yine tamamen şehrimizin tanıtımını arzulayarak genel kurul toplantısının açılış konuşmalarını yapmaları için davet ettik.

Sn. Mustafa Açıkgöz yoğun programından dolayı üzülerek katılamadığını belirtirken diğer vekillerimiz ne yazık ki geri dönüş bile yapmadılar. Ben sayın vekillerimizin genç dostu ve Nevşehir sevdalısı olduklarını düşünüyorum, muhakkak ki ülkemizin yoğun gündemi ve kendilerinin yoğun programlarından ötürü dönüş yapamadılar. 

Ulusal ve uluslararası platformlarda Nevşehir'imizin tanıtımı için çalışan, şehrimize yatırım ve istihdam oluşturmak için çabalayan Nevşehir'e gönül vermiş herkese selam olsun.

Eşref Bilge Uğurlu
UGP Nevşehir Delegesi