Nevşehir Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Nevşehir Gençlik Merkezinde toplantı düzenlendi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÜNLÜER, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat SALTIK, Gençlik Merkezi Müdürü Selahattin Ersen DÖRTKOL, Okul Sporları Şube Müdürü Aslan UÇAR, Okul Müdürleri, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve antrenörler katıldı. 

Bakanlıklar arası yapılan protokol maddeleri incelenerek  her öğrencinin en az bir lisans sahibi olmasının ve Milli Eğitim Bakanlığına ait tesislerin okul dışı zamanlarda gençlik ve spor faaliyetlerinde kullanılmasına ait görüş ve öneriler belirtildi, uygulanacak çalışmalar planlandı. 

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Sayın DEMİR, Gençlerin esas alındığı her türlü işbirliğine hazır olduklarını ve burada önemli olanın bu faaliyetlerle gençlerin elinden tutmak olduğunu belirtti.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Mustafa ÜNLÜER, bu protokol ile kapılarının Milli Eğitim Müdürlüğüne tamamen açık olduğunu, bütün tesislerden öğrencilerin en iyi şekilde faydalanmaları için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR ev sahipliğinden dolayı İl Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Mustafa ÜNLÜER’ e katılımlarından dolayı Kurum Müdürleri, öğretmenler ve antrenörlere teşekkür etti ve toplantı sona erdi.