Sözün bittiği yerde, "Tek Vatan , Tek Millet, Tek Devlet ve Tek BAYRAK" İçin, Nevşehir'de şehitler parkı, 15 Temmuz vatan şehitleri anıtı ve barış anıtı Türk Bayraklarıyla bezendi.

Bu güzel hizmeti ilimize kazandıran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür ediyoruz.

Şehitlere karşı vefa borcu gereği çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Nevşehir Belediyesi, bu kez 15 Temmuz’da şehit düşen vatandaşlarımızın isimlerinin üzerinde yer aldığı "15 Temmuz Şehitler Anıtı"nı inşa ederek Şehitlerimizin isimlerini bu anlamlı çalışma ile yaşatacak.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "15 Temmuz 2016 gecesi,  devletimizin ve milletimizin bekası, millet iradesiyle seçilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmayı, milletimizin huzurunu, birliğini ve beraberliğini bozmayı hedef alan, hain ve alçak terör örgütü FETÖ' nün alçak planı, halkımızın meydanlarda sergilemiş olduğu güçlü irade ile bozguna uğratılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin asla bu ve benzeri hain örgütlerce teslim alınamayacağının anıtı ve milli irade uğruna şehit düşen kahramanlarımızın anısını nesiller boyunca yaşatmak için; Şehir girişi, Ankara yolu üzerinde bulunan ve Nevşehir Şehitler Parkı içerisine, yaptırdığımız anıta "15 Temmuz Şehitler Parkı Anıtı" ismi vermiş bulunuyoruz.

Ülkemiz ve milletimiz, bu vatan hainliğini ve alçaklığı asla unutmayacak, nesilden nesile aktaracak ve hafızasından hiç silmeyecektir" dedi.

Başkan Ünver, 16 Türk devletini simgeleyen ve üzerinde şehitlerimizin isminin olduğu ve o güne ait o ihanet şebekesinin yaptığı o kalkışmanın görüntülerinin taşa figüre edildiği, üzerinde de Arif Nihat Asya’nın ’Şehitler Tepesi Boş Değil’ şiirini Sayın Cumhurbaşkanımızın da okuduğu o şiiri hatırlatacak şekilde Nevşehir yöresel taşlarıyla oluşturuldu. Yapılan çalışma neticesinde O tepenin üzerinde yaklaşık 30 metre yüksekliğinde bayrağımız dalgalanmaya başladı. Zaten biliyorsunuz Nevşehirimizin çok güzel bir şehitliği vardı. Bu şehitliğimizin içerisinde hemen Ankara yolu üzerinde şehrimizin girişine güzel bir anıt diktik. Arkadaşlarımızın 24 saat esasıyla çalışarak tamamladığı Şehitlik anıtı Nevşehirimize hayırlı ve uğurlu olsun.  Ülkemiz adına keşke böyle anıtlar yapmaya fırsat veren hainler olmasaydı da bizde bunları yapmasaydık. İnşallah demokrasi şehitlerimizi isimleri ile ruhları ile yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Bu tarihi anıtın önümüzdeki günlerde resmi açılışının yapılmasının planladığı belirtildi.


İşte VEFA İşte Tarihi VESİKA Teşekkürler Hasan Ünver, Teşekkürler Tüm Emeği Geçenlere......



İşte VEFA İşte Tarihi VESİKA! Gelin birlikte izleyelim...