Demokrasi Nöbeti 26. Gününde Diriliş Meydanı Birliğin Sesi Olmayı Sürdürüyor ....Nevşehir Diriliş Meydanı'nda, yine "demokrasi nöbeti" için binlerce vatandaş toplandı.

Nevşehir TKDK İl Koordinatörlüğü personelleri tam kadro, meydanda vatandaşla birlikte darbeye ve darbecilere tepki gösterdi.

Nevşehir TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi önemli bir sınav verdiğini belirterek, "36 yıl önce karanlığa terk edilen ülkemiz, 15 Temmuz akşamı yine o zihniyetle karşı karşıya geldi. Neyse ki emellerine ulaşamadan tarihin çöplüğüne atıldılar" dedi.
 
Milli iradenin galip geldiğini vurgulayan Asiltürk, şöyle devam etti:
"Türkiye demokrasiye aşık, demokrasiyle yönetilen bir ülke. Sivil hükümete karşı başlatılan darbe girişimi bu aşkı bitirmeye yönelikti. Milletimizin seçtiği hükümete yönelik başlatılan ve bütün ülkeyi kapsayan darbe girişimi güçlü Türkiye'yi geriye götürmekten başka bir işe yaramayacaktı. Milletimizin feraseti bu hain girişimi bitirdi. Demokrasi sınavını başarıyla tamamlayan Türkiye, bu günden itibaren daha güçlü şekilde yoluna devam edecektir. Türkiye'nin demokrasi yürüyüşüne bu saatten itibaren hiçbir güç engel olamayacaktır. Nevşehir TKDK İl Koordinatörlüğü olarak sivil hükümetimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. 'Darbeye hayır, demokrasiye evet' diyoruz."
 
Demokrasimizin güçlenmesi ve ekonominin büyümesinin sivil yönetimlerle mümkün olduğuna dikkati çeken Nevşehir TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, darbeyle ve darbecilerle yol alınamayacağını herkesin çok iyi bildiğini ifade etti. Nevşehir TKDK İl Koordinatörlüğü ve tüm kurumumuz olarak antidemokratik girişimlerin karşısında olduğunun altını çizen Asiltürk, "Darbecileri lanetliyor, hükümetimizi destekliyoruz. Millet iradesinden başka bir irade tanımıyoruz. Güçlü Türkiye için darbeye hayır, demokrasiye evet" diye konuştu.